Odrasli

SRBI OBOŽAVAJU OVU HRANU, A NE ZNAJU DA UNIŠTAVA MUŠKOST: Kad muškaci čuju koliko je opasna, više je neće ni taknuti!

Promenite svoj jelovnik ako ne želite probleme u spavaćoj sobi.

27.08.2024 13:35

SRBI OBOŽAVAJU OVU HRANU, A NE ZNAJU DA UNIŠTAVA MUŠKOST: Kad muškaci čuju koliko je opasna, više je neće ni taknuti!
Shutterstock

Muškarci koji obožavaju jaku i začinjenu hranu, sigurno će dobro preispitati svoj način ishrane, budući da najnovija istraživanja pokazuju da ljubitelji ljute hrane imaju čak tri puta veće šanse da imaju problem sa erektilnom disfunkcijom.

Istraživači sa Univerziteta South China, su uz prehrambene navike, proučavali i efekat koji ljuta hrana ima kod pušača i nepušača, i rezultati su prilično iznenađujući.

Utvrđeno je da muškarci koji najmanje tri puta nedeljno jedu začinjenu hranu imaju 2,58 puta veći rizik od erektilne disfunkcije. Ovaj podatak se odnosi na nepušače. A zanimljivo je da pušači koji su jeli ljutu hranu nisu uopšte imali povišen rizik od erektilne disfunkcije (ED).

Trenutno, nije poznato kako ljuta hrana utiče na ED, a jedino je potvrđeno da ova vrsta hrane snižava nivo testosterona u proseku za 12 odsto. 

shutterstock.com

Začinjena hrana izaziva mnogo problema

 

Procenjuje se da polovina muškaraca starosti od 40 do 70 godina ima neki oblik erektilne disfunkcije. Faktori rizika su i godište, pušenje, oštećenje nerava, dijabetes i bolesti srca.

U studiji u kojoj je učestvovalo 400 muškaraca, od ispitanika je traženo da popune detaljne upitnike, ispostavilo se da su ljudi koji redovno jedu ljutu hranu skloniji svađama u vezi i smatraju se prilično iritantnim osobama.    

- Ovo je interesantno istraživanje. Postoje mnoga objašnjenja za ove nalaze. Jedno od njih može biti da ljuta hrana može da bude povezana sa dijabetesom ili povećanjem indeksa telesne mase, što bi moglo da utiče i na erektilnu disfunkciju - smatra profesor Radž Persad, urolog iz Bristola, piše Daily Mail.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)