Odrasli

OPERISALA JE ZUBE U TURSKOJ I PROŽIVELA DRAMU: " Danima trpim bolove i infekciju, proživljavam noćnu moru" (FOTO)

Deniz Velhen iz Irske trpi jake bolove od kada se završila intervencija.

25.01.2024 12:40

OPERISALA JE ZUBE U TURSKOJ I PROŽIVELA DRAMU: " Danima trpim bolove i infekciju, proživljavam noćnu moru" (FOTO)
shutterstock.com

Nepobitno je koliko su zdravi i lepi zubi važni kako za izgled, tako i za zdravlje svakog od nas. Poslednjih godina postao je opšti trend da mnogi ljudi iz drugih zemalja pa čak i poznate ličnosti odlaze po nove zube i to u Tursku. Mnogi među njima došli su zadovoljni iz te zemlje sa prelepim osmehom, međutim, bilo je i negativnih iskustava i onih koji su zažalili dan kada su se uputili u ovu zemlju.

Deniz Velham je jedna od njih. Ova Irkinja je kao i mnoge druge dame poželela prekrasan osmeh za koji je morala da iskešira 6.000 evra. Iako ovo mnogima zvuči preskupo, za isti posao ona bi u svojoj zemlji morala da izdvoji čak 20.000 evra.

Ona je za "Lunchtime live" rekla kako se odlučila da se leči nakon izolacije i da svu svoju dotadašnju ušteđevinu usmeri na zube i njihovo sređivanje. 

- Razgovarala sam sa vlasnikom kompanije, dotična gospođa me je kontaktirala i razgovarali smo preko whats-up. Čuli smo se narednog dana telefonom i pitala sam ih, pre nego uopšte uđem u sve ovo, šta se dešava ako stvari krenu po zlu? Uverila me je da ako nešto krene naopako mogu da me vrate i reše problem- rekla je Deniz za pomenuti medij.

Putovanje u Tursku

Ona je u Tursku otišla avgusta 2021. godine na lečenje ali je osećala bol nekoliko nedelja pošto se vratila kući. Odmah ih je kontaktirala videvši rupu na jednoj od desni, ali su je oni smirili rekavši kako će se to zatvoriti u međuvremenu i da se opusti.

Budući da bolovi nisu prestajali ni nekoliko meseci nakon toga, što je žena naglašavala u razgovoru sa stomatolozima, oni su popustili nakon izvesnog vremena i vratili je u januaru kod njih.

- Platili su let i smeštaj u hotel, a u hotelu su bili psi. Postojo je karaoke bar tako da je bila stalna zabava do 5,6 ujutru svaki dan. Nisam spavala sve vreme boraveći tamo, bila sam u agoniji. Prebacili su me u drugi hotel i bilo je više radova na zubima i desnima - napominje ova žena

 

shutterstock.com

Žena je nakon intervencije nedeljama trpila nesnosne bolove

 

Širenje infekcije

Irkinja je poslata kući i rečeno joj je da je lečenje završeno, a da ima jedino pregled kasnije tokom godine. Iako je došla kući u nadi da je sve proteklo kako treba i da će njena agonija biti završena, sve je tek počelo. Ona je nedeljama posle osetila bol i shvatila kako se infekcija širi preko desni i osećala je da su joj usta otečena.

Crne tačke

Budući da joj je preporučeno sve vreme da koristi so i vodu i da uzima antibiotike, ona se toga pridržavala, međutim, kada je otišla u maju na pregled, pronađene su joj crne tačke unutar zuba. Iako joj je zubar sugerisao kako je moguće da su tačke posledica uzimanja lekova, nesrećna žena je obasnila kako ne uzima lekove.

Žena je objasnila kako su i ovaj put dosta tga radili na njenim zubima zbog čega je mislila da je problem rešen. Zubari su je ubedili da je sada "sve gotovo i da mirna ode kući". Potpisala je nekoliko formulara, misleći da je noćna mora gotova, međutim, nekoliko nedelja kasnije desila se ista stvar.

Međutim, ovaj bol je kako kaže, bio najgori.

Moraće da zatraži drugu pomoć

Žena je rekla kako je bila ponovo u kontaktu sa zubarom iz Turske i da joj je rečeno da joj tamošnji tim više neće pomagati. Zbog toga je rekla da će morati da zatraži pomoć Irskog stomatologa zbog infekcije. Ona je istakla kako nije u pitanju površna infekcija već nešto što se nalazi unutar korenskog kanala, a to je kako je navela teško uraditi ako imate krunice jer može da napukne krunu. 

- Malo je verovatno da će kanali korena funkcionisati a onda treba tražiti implante. Govorimo o hiljadama, hiljadama dolara koje ja nemam. Ne znam šta da radim, obećan mi je san, a snašla me noćna mora- zaključuje razočarana žena.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)