Zanimljivosti

ŽIVI U PRIKOLICI ZA KONJE, A HRANU ČUVA U SENU: Ovaj muškarac otkriva kako izgleda njegov nomadski život, jedan detalj je sve oduševio (VIDEO)

Iako tvrdi kako ima više prostora u toj prikolici od prosečnog skromnog doma, postoje i nedostaci.

02.10.2023 17:00

ŽIVI U PRIKOLICI ZA KONJE, A HRANU ČUVA U SENU: Ovaj muškarac otkriva kako izgleda njegov nomadski život, jedan detalj je sve oduševio (VIDEO)
Printscreen/Youtube/Jeff S Hopkins

U želji da se snađu i obezbede sebi krov nad glavom mnoge muka natera, pa prave improvizovane domove na razne načine. Ipak, ima i onih koji željni avanture i jednostavnog života odluče da eksperimentišu i ono što imaju na raspolaganju pretvore u svoj novi dom.

Na to se odlučio i Džef Hopkins pre gotovo tri godine, pretvorivši kamp prikolicu sa dva konja u putujući mali dom, želeći na taj način da istraži i proputuje zemlju.

U novembru 2020. godine na svom Jutjub kanalu ovaj influenser je pokazao svojim pratiocima impresivne kapacitete za smeštaj za koje bi malo ko pomislio da ih ima. Hopkins deli svoja iskustva sa tih putovanja koja su često planinarenje, kampovanje širom SAD ali i posete mnogim nacionalnim parkovima i prelepim mestima.

Printscreen/Youtube/Jeff S Hopkins

Jutujuber je pokazao šta je sve stalo u njegov skučeni mini prostor

- Toliko toga ima da se vidi na ovom svetu. Čak i da ste zaglavljeni na jednom mestu uvek možete da istražite šta je u vašem dvorištu - kaže on.

Hopkins je zajedno sa svojim bratom pretvoro prikolicu za konje u mobilnu kućicu u kojoj se nalazi krevet, kuhinjski deo i polica za knjige. Ovaj ljubitelj avanture je rekao kako je sve to minimalistički, ali da je dovoljno i da je to sve što mu zaista treba. Hranu drži u delu sa senom kako bi ostala sveža, a prostor za skladištenje koristi ne samo kao frižider, već i kao prostor za bicikl, alat i slične stvari. 

On je naglasio da je važno imati dobru izolaciju. Prikolica je, kako je rekao, napravljena od tankog metala, što može otežati izolaciju. Međutim, on je koristio stiropor kako sprečio toplotu, hladnoću, prašinu, bube i krhotine.

Kako bi mu tokom noći bilo prijatnije, dodao je dodatnu prostirku za jogu na krevet. 

- Znate, prolazite kroz mnogo različitih vremenskih uslova, tako da je važno biti dobro izolovan.- napominje on.

U kućici ima improvizovanu metalnu policu za knjige na koju je prikačio i vešalice koje će pomoći u mnogim situacijama. 

Iako u malom skučenom prostoru sve deluje zatrpano i popunjeno, influenser tvrdi kako se na ovom malom mestu nalazi sve što mu je neophodno. Odeću je jutjuber okačio na plafon na vešalice i pokazao da je i moguće napraviti i instant ormar na tom malom mestu. Snimak je sakupio više od 47.000 pregleda, a mnogi su mu priznali kako je ovo dobar način da sebi obezbedi dinamičan i jednostavan život, a da bi mnogi beskućnici bili srećni da imaju bar delić ovoga.

Neki od njegovih pratilaca su mu poručili kako je ovo odličan posao da sačuva novac i uštedi tako što će boraviti u ovoj maloj kući koja ne zahteva veliko održavanje. 

- Sviđa mi se ovo, čoveče. Deluje tako toplo iznutra. Imaš sve što ti treba za život!

- Novac i posao nisu jedini cilj. Živeti ispunjen život je najbolja lekcija sebi

- Divan blagoslov, to je dom, komforan si i srećan. Neka te Bog blagoslovi, odličan posao!

- Ovo je fantastično - bili su neki od komentara.

Mnogi su jutjuberu priznali kako im je oduvek bio san da žive u ovakvoj kućici i da istovremeno putuju, ali nisu imali dovoljno hrabrosti da se otisnu u ovakve projekte i izazove. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)