Zanimljivosti

ON JE ČOVEK KRTICA I ŽIVI ISPOD ZEMLJE: Beskućnik napravio dom u kanalizaciji, ima frižider, mikrotalasnu čak i računar! (VIDEO)

Stvari je pronašao u kontejneru, hrani se onim što bace supermarketi, a jedini problem mu je voda koju mora da donosi u kofama sa površine.

28.07.2023 09:19

ON JE ČOVEK KRTICA I ŽIVI ISPOD ZEMLJE: Beskućnik napravio dom u kanalizaciji, ima frižider, mikrotalasnu čak i računar! (VIDEO)
Printscreen/Youtueb/ Erik K Swanson

Karlo (48), koji se rodom sa Kube preselio u SAD kada je imao 21 godinu. Kako nije imao novca jedno vreme živeo je na ulicama Njujorka kao beskućnik. Hladne njujorške zime naterale su ga da pronađe bilo kakav smeštaj, pa se smestio u kanalizaciju. Kako piše britanski San, Karlo je više i od dve godine živeo u kanalizaciji njujorškog železničkog tunela na zapadnoj strani grada.

On ali i drugi ljudi koji na ovaj način preživljavaju poznati su kao "krtice", naziv za beskućnike koji žive u tunelima i kanalizacijama. 

Printscreen/Youtueb/ Erik K Swanson

Karlo, poznat kao čovek "krtica", ispričao je kako je živeti u kanalizaciji.

 

Međutim, kako tvrdi Karlo on je duboko pod zemljom napravio sebi lep i topao dom. Imao je sve što mu je potrebno uključujući računar, frižider i mikrotalasnu pećnicu.

- Živim u tunelu i imam sve što mi treba. Imam grejanje, struju i krov nad glavom što je najvažnije - rekao je Karlo.  

On je pokazao kako ulazi u svoj dom pod zemljom kroz rupu preko merdevina. Na ulasku u njegov podzemni dom Karlo je imao čak i otirač na kome je pisalo "dobrodošli", a od svojih gostiju traži da skinu cipele pre nego što uđu u njegovu kuću. 

Printscreen/Youtueb/ Erik K Swanson

Sve je uzeo iz kontejner uključujući frižider, kompjuter i mikrotalasnu pećnicu.

Kako je objasnio Karlo sve što mu je bilo potrebno za opremanje doma našao je u kontejnerima.

- Sve sam pronašao u smeću i kao što možete da vidite ovde ne smrdi - rekao je Karlo ponosno pokazujući svoj doma u kanalizaciji. 

Karlo nije bio jedini koji je stvorio život u podzemnim tunelima i kanalizaciji. Kako je rekao njegov prijatelj Brajan je otkrio ovaj prostor pre više od pet godina i živeo je pored njega u drugom delu tunela. Jedini problem koji imaju je pronalaženje hrane jer nemaju novca da je kupe. Ali, snašli su se kako da do hrane dođu besplatno

- Supermarketi bacaju hranu kojoj je istekao rok, ali i neku čije je pakovanje samo oštećeno. Ona je u dobrom stanju i mi je uzimamo - dodao je on.  

Printscreen/Youtueb/ Erik K Swanson

Bolje je živeti u kanalizaciji nego na ulicama Njujorka.

Međutim, problem je imao sa sprovođenjem vode u svoj dom.

- Imam i problem sa vodom, koju donosim u kofama sa površine zemlje i javnih česmi. To je malo teže, ali izdržavam nekako - zaključuje Karlo.

Uprkos poteškoćama sa kojima se suočio, Karlo tvrdi da život u tunelu ima svojih prednosti i da je svakako bolje nego kao beskućnik živeti na ulicama Njujorka.

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)