Zanimljivosti

"TUŠIRAM SE HLADNOM, KANTU ZA ĐUBRE KORISTIM KAO TOALET": Ova devojka živi van civilizacije, a tek kada čujete kako se hrani ostaćete u neverici (FOTO)

Pošto je sa 19 godina počela biciklom da putuje širom zemlje jedna devojka je zavolela ideju da isproba drugačiji stil života.

30.09.2023 10:02

"TUŠIRAM SE HLADNOM, KANTU ZA ĐUBRE KORISTIM KAO TOALET": Ova devojka živi van civilizacije, a tek kada čujete kako se hrani ostaćete u neverici (FOTO)
Printscreen/www.tiktok.com/@unruly_traveller

Ubrzani način života i gužve u saobraćaju teraju mnoge da beže negde van grada i da potraže boravak na nekom mirnijem mestu. Iako je, sa druge strane, mnogima teško da se odreknu svega što grad pruža, drugi opet sa lakoćom prihvataju taj "luksuz" pa pristaju i na mnogo manje zarad svog mira. Kalen Oto je jedna od njih i ona je odlučila da život započne u šumi, tuširajući se hladnom vodom i bez konvencionalnog toaleta. 

Budući da je ova Tiktokerka ljubitelj prirode, ona kaže da se navikla na mnoge neprijatnosti koje joj donosi divljina ali da u tome pre svega uživa. Iako je njen dom izuzetno skroman, napravljen od zemlje, peska i slame, ona ne želi da ga se odrekne. 

Printscreen/Tiktok/unruly_traveller

Unutrašnjost kuće je poput onih u necivilizacijskim sredinama, međutim Tiktokerki to ne smeta

- Živim u šumi, tako da sam dovoljno udaljena da imam svoju privatnost i da ne moram da komuniciram sa komšijama. Ali u isto vreme mogu da prošetam i do komšija i da se odvezem kombijem u obližnju lokalnu  prodavnicu- rekla je ona za San.

Oto je otkrila kako živi u ovoj kući i da zajedno provode dane. Navela je da to nije tradicionalna kuća, i da u njoj imaju sve što im je potrebno budući da ona kao slobodan pisac za neprofitne orgnizacije dobija stalno telefonske poslove tako da joj je rad odatle omogućen. 

Kuća u kojoj živi Tiktokerka ima solarne panele tako da se stalno snabdevaju strujom, a ukoliko joj je potreban jači internet Oto je otkrila da odlazi do biblioteke u grad.

Ipak, kada je reč o kupatilu tu su malo okolnosti otežavajuće. Cimeri imaju toalet gde koriste kantu sa WC daskom preko nje. 

@unruly_traveller My buggiest accomplishment of 2022 wasn’t money, work, or travel related. It was simply being more at peace with who I am (body and all) and embracing it instead of apologizing for it. It’s something that most of us will continually have to work on and even fight for, but oh it’s so worth it. What’s one thing you’re proud of yourself for doing/practicing in 2022 that wasn’t money or work related? 💫 #2022 #2022tiktok #2023 #2022recap #newyearseve #bodypositivity #bodyneutrality #2023goals ♬ 2020 - Official Sound Studio

- Idete u kupatilo, a zatim u njega stavljate organske materijale to može biti piljevina ili lišće ili bilo šta slično. Na kraju kompostirate svoj otpad može se koristiti za vašu baštu za uzgoj biljaka- objasnila je TikTokerka.

Iako deluje nehigijenski, Oto je objasnila da je korisnije nego što se može zamisliti. Rekla je da je zdravo za upotrebu i čišćenje. Iz svoje bašte takođe dobijaju veliki deo svoje hrane i na taj način se pridržavaju veganske ishrane. 

Ovi avanturisti su otkrili kako imaju svoju vrstu peći, sudoperu i da koriste planinsku vodu kao izvor. Što se tiče oboka, najviše kuvaju pirinač, pasulj i povrće, a kako ne spremju mnogo obroka,  svega nekoliko namirnica drže u zamrzivaču.

 

@unruly_traveller Replying to @maddiiwastaken1 this is not my home, but I live in one that is very similar to this one in the US! You can see some pics of mine in my newest blogpost, linked in my bio 🛖🌿💙 Search “natural building” at unrulytravel.com to learn how you can get started building a home like this one! #cottagecoreaesthetic #cottagecore #naturalbuilding #offgridliving #offgridhomestead ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

 

Zamrzivač nije po uzoru na klasične niti sadrži led, ali je njegova temepartura dovoljno niska da održava namirnic svežim. Ne drže frižider, klimu i grejanje jer bi to trošilo mnogo energije. Kada žele toplotu oblače se slojevito, kada im je toplo tada skidaju odeću. 

Veliki nedostatak koji bi mnogima smetao je tuš koji koristi samo za hladnu vodu zbog čega je Oto rekla kako joj kada su bolesni ili njoj u vreme mesečnog ciklusa to veoma nedostaje. 

TikTokerka je priznala da su ovi uslovi za mnoge verovatno neprihvatljivi ali da je to pozitivno uticalo na njeno mentalno zdravlje. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)