Zanimljivosti

OVAKVOG ZUBARA JOŠ NISTE VIDELI: Najneobičnije čišćenje zuba ronioca koje ste ikad videli! (VIDEO)

Ako se plašite odlaska kod zubara možda je ovo rešenje za vas.

25.09.2023 10:01

OVAKVOG ZUBARA JOŠ NISTE VIDELI: Najneobičnije čišćenje zuba ronioca koje ste ikad videli! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/matadornetwork

Odlazak kod zubara za mnoge je trauma posebno za one koji imaju loš kvalitet zuba pa im je redovno čišćenje neophodno.  Ako ste među onima kojima noge klecaju od same posmisli na odlazak kod zubara možda biste mogli da isprobate jednu protpuno drugačiju i neobičnu metodu čišćenja zuba. 

Ovaj snimak na Tik Toku zapanjio je ali i oduševio brojne ljude koji nisu mogli da veruju šta radi jedan ronilac u morskim dubinama. 

Printscreen/TikTok/matadornetwork

U snimku koji kruži Tiktokom prikazan je ronioc kojem riba čisti usta

Kako se vidi na snimku on je dozvolio ribi čistaču da uđe u njegova usta i očisti mu zube. Kako piše u opisu ove objave riba čistač uklanja parazite i mrtvu kožu sa domaćina. Ove ribe su male, šarene i specijalizovane su za tu ulogu i često se mogu pronaći na koralnim grebenima, ređe u slatkovodnim sistemima. 

U snimku koji je sakupio preko 420 000 sviđanja, nasmejani ronilac sedi mirno u vodi dok crno- bela ribica ulazi u njegova usta i čisti njegove zube. Mnogi su se našalili kako je on uštedeo na novcu i tretmanu kod zubara, dok je drugima ovo bilo beskrajno simpatično. Ipak među komentarima je bilo i upozorenja.

- Mogu li i ja da dobijem zubara ribu?

- Sve je to zabavno dok ne zapliva niz grlo.

- Brat rizikuje svoj život da bi očistio zube.

@matadornetwork When fish plays dentist 😂 Check out this fish lend a helping fin giving this diver an unusual underwater experience. Fish cleaning, also known as cleaning symbiosis, is a fascinating ecological phenomenon where certain species of fish, known as cleaner fish, engage in a mutualistic relationship with other species by removing parasites and dead skin from their hosts. This behavior benefits both the cleaner fish and the hosts they service. Cleaner fish are usually small, colorful, and highly specialized for their cleaning role. They are often found on coral reefs and other marine habitats, but cleaning symbiosis can also occur in freshwater ecosystems. Would you let a fish do this to you? 🐠 🎥 @マリンショップノア #divers #fishcleaning #oceanlife #fishtok #oceanadventure ♬ original sound - Matador | Travel + Adventure

- Najjeftinije čišćenje zuba ikada.

- Način da uhvatite ribu - bili su neki od komentara.

Nekima je ova scena delovala nerealno dok su se drugi pribojavali mogućeg gutanja vode ronioca zbog čega bi ujedno progutao i ribu. Iako je ovo naišlo na smeh i zabavu kod korisnika mreže, mnogi su komentarisali kako je nebezbedno izlagati se ovakvom nepotrebnom riziku. 

Sa druge strane neki su komentarisali kako je ronilac obučen i kako je veoma dobro upoznat sa ovakvim i sličnim iskustvima zbog čega se u ovoj situaciji ponaša potpuno opušteno i bezbrižno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)