Telo

ŠPANSKA VODITELJKA UGRADILA ČIP U ZADNJICU PROTIV STARENJA: "Osećaš se pomalo mrtvo od struka naniže, pa oživiš!" (FOTO)

Na ovaj način njen organizam dobija estrogen koji se prirodno smanjuje ulaskom žene u menopauzu.

19.07.2023 11:00

ŠPANSKA VODITELJKA UGRADILA ČIP U ZADNJICU PROTIV STARENJA: "Osećaš se pomalo mrtvo od struka naniže, pa oživiš!" (FOTO)
Instagram/Printscreen/elsaanka8

Čuvena španska voditeljka Elza Anka (57) odlučila je da po svaku cenu zadrži mladolik izgled na pragu sedme decenije. Pored uobičajenih načina ka što je zdrava ishrana, vežbanje i po neka estetska korekcija ona je izabrala i metodu protiv starenja koja je sve popularnija u svetu.

Naime, nije tajna da izgled žene koja zađe u zrele počinje da se menja nakon ulaska u menopauzu i opadanja ženskog hormona estrogena. Elza je rešila da i tome stane na put ugradnjom specijalnog čipa u zadnjicu.

Čip postepeno oslobađa estrogen, što kako se veruje, pomaže da se uspostavi hormonalni balans kao u mladosti. Sama intervencija košta 320 dolara, ali malo ko govori o nus pojavama.

Kako je ispričala Elza efekte čipa osetila je dve nedelje nakon ugradnje ali ne onako kako je očekivala. 

- Primetila sam efekte posle 15 dana. Osećaš se pomalo mrtvo od struka naniže, pa oživiš- rekla je ona za španski Fokus TV, a prenosi britanski San.

Stručnjaci tvrde da je ovaj čip isto što i hormonske pilule, samo što pacijent ne mora da razmišlja kad treba da ih popije zato što čip postepeno i u tačno određenoj dozi ispušta estrogen. 

Pad nivoa estrogena je najveći neprijatelj žena u zrelim godinama. Studija rađena u Austriji otkrila je da pad ovog hormona u menopauzi može ubrzati proces starenja. Ovaj hormon je važan jer ima uticaj na proteinski kolagen, koji koži daje elastičnost. 

Uzimanjem estrogena bilo kroz piluje i kao Elza ugradnjom čipa dovodi do ponovnog kolagena u kosti što utiče ne samo na kožu već i na kostiji koje daju oblik brade i jagodica. Ovaj čip deluje poput hormonske terapije i ublažava simptome menopauze. 

Kako je objasnio dr Ivan Manero čip je poput pilule koja se ubacuje pod kožu sa svim hormonima koji su jednoj osobi potrebni. 

Suočavajući se sa menopauzom, mnoge žene ne prihvataju da su već jasni i vidljivi znaci starenja na pragu pa posežu mnogim načinima podmlađivanja, a najpularnije metode su ubrizgavanje botoksa, filera i druge estetske korekcije. 

Menpauza je prirodan proces i označava kraj reproduktivnog perioda kod žene. Dolazi do prestanka menstrualnog ciklusa upravo usled nižeg nivoa hormona i najčešće se dešava između 45 i 55 godine. Prema izveštaju britanske Nacionalne zdravstvene službe uobičajeni simptomi menopaze su:

  • Promene u raspoloženju
  • Problemi sa pamćenjem
  • Znojenje
  • Nesanica
  • Suva koža
  • Smanjen seksualni nagon
  • Suvoća vagine
  • Promene oblika tela i povećanje telesne težine
  • Palpitcije
  • Glavobolje
  • Ponavljajuće infekcije urinarnog trakta

U smanjenju nekih od ovih simptoma može pomoći hormonska terapija, ali jedino pod uslovom da ih prepiše lekar i da budu pod strogom kontrolom doktora. Bilo koju vrstu hormonski tableta ne treba uzimati na sopstvenu ruku jer može da dovede do neželjenih komplikacija. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)