Moda

VEROVALI ILI NE, NOGE SU NAJVITKIJE I NAJLEPŠE ZA MINI SUKNJU U PEDESETIM GODINAMA! Ovo je glavni razlog, pa zašto se ne biste usudile da je nosite?

Stručnjaci tvrde da menopauza donosi i neke benefite kada su u pitanju zdravlje i izgled ženskog tela, a evo na šta se to odnosi kada su u pitanju noge.

19.11.2022 16:01

VEROVALI ILI NE, NOGE SU NAJVITKIJE I NAJLEPŠE ZA MINI SUKNJU U PEDESETIM GODINAMA! Ovo je glavni razlog, pa zašto se ne biste usudile da je nosite?
FOTO: Profimedia

Promene koje žensko telo doživljava za vreme menopauze većini dama teško pada, posebno kada je u pitanju opuštanje kože, opadanje kose, boranje kože dekoltea, pojava celulita i slično. Međutm, uz malo brige i sređivanja i te godine mogu proći lakše, pa pripadnice nežnijeg pola sebi mogu da priušte da se obuku na mladalački način, a što podrazumeva i nošenje mini suknji. Osim toga, menopauza, verovali ili ne, donosi i neke benefite kada je u pitanju izgled žena, posebno na građi nogu

Naime, stručnjaci tvrde da u periodu menopauze dolazi do drugačije raspodele masti, te da one prelaze sa butina i zadnjice na područje oko struka. To noge čini vitkijim i mršavijim. Za britanski Dejli Mejl je modna stilistkinja Džulija Lorens otkrila da je uvidela da početkom pete decenije može slobodno da obuče mini suknju, koju se nije usuđivala da nosi ni kada je bila devojka.

Svojih vitkih nogu Lorensova je postala svesna kada je vozeći bicikl zadobila neuobičajeno izražene modrice, pa je fotografije povreda objavila na društvenim mrežama. Bila je iznenađena kada su na objavi počeli da se ređaju komentari s komplimentima na račun njenih nogu. Tek tada je postala svesna da su one zaista lepe i mršavije nego ikad. Kako je istakla, dotad ih je uvek prikrivala pantalonama, ali je igrom slučaja shvatila da su vitkije i to na izmaku pete decenije života.

Nije nepoznate da je mini suknja komad odeće koji je omiljen mnogim damama, a primer da se ona može nositi i u kasnijim godinama, i to sa stilom, pokazale su glumice Gvinet Paltrou (50) i Nikol Kidman (55), koja se u najkraćoj mogućoj suknji slikala za kaver Veniti Fer magazina.

Lusinda Mid, profesionalni fizioterapeut, otkriva da se pored "topljenja" potkožne mase tokom menopauze, gube i mišići, zbog čega noge, takođe, postaju tanje, ali da nikada nije kasno raditi na snazi i oblikovanju. Izgradnja mišića se postiže kroz treninge s tegovima i sopstvenim teretom. Ona je otkrila kako je trčanje zamenila odlaskom u teretanu i da sada slobodno može da nosi i mini suknje i šortseve

Inače, kada je prvi put predstavljena mini suknja pre 60 godina, ona je bila simbol slobode i poruka da žene odbace sva ograničenja generacije svojih roditelja, prenosi Dejli mejl. 

- Razmišljajte dugoročno. Razmislite kako želite da vaše noge izgledaju u poslednjim decenijama i kakav život želite da živite. Za mene je odgovor "samostalan, zdrav i aktivan" i da nosim minić što je moguće duže - naglasila je Lusinda.

Savršene noge možete postići jednostavnim vežbama koje uključuju čučnjeve, kao i blagim iskoracima oslanjanjući se napred na jednu nogu, dok je druga iza vas, i izdižući se nekoliko puta na prste. Još jednostavnija vežba, za one koji imaju dobar balans, jeste stajanje na jednoj nozi dok se, na primer, ujutru peru zubi. Još jedna vežba koja se može praktikovati u večernjim satima jeste podizanje na prste, čime se istežu i zatežu listovi. Nakon samo nekoliko dana vaše noge biće spremne za mini suknju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)