Moda

DA LI ZNATE ČEMU SLUŽE DVA DUGMETA na rukavima muških košulja? Čuveni stilista je sve objasnio jer su mnogi zbunjeni

Ono drugo ne postoji kako bi služilo kao rezerva, niti da bi se prilagodilo širini zgloba, već zbog nečeg sasvim trećeg.

07.11.2022 19:01

DA LI ZNATE ČEMU SLUŽE DVA DUGMETA na rukavima muških košulja? Čuveni stilista je sve objasnio jer su mnogi zbunjeni
shutterstock.com

Manžetne na muškoj košulji najčešće imaju po dva dugmeta, a samo jednu rupicu. Mnogi ne znaju čemu to služi sve dok čuveni stilista koji se na TikToku predstavlja kao Džo nije sve objasnio. Njegovi pratioci su bili zapanjeni.

Dva dugmeta, a jedna rupica

Sigurno ste primetili da muške košulje na rukavima imaju jednu rupicu i najčešće dva dugmeta. Mnogi misle da je drugo dugme rezervno za slučaj da jedno otpadne, međutim, nije tako. Kako je na TikToku objasnio poznati stilista, to nije ni najmanje slučajno i ima svoju funkciju.

- Da li ste se ikad zapitali čemu služe dva dugmeta na rukavu košulje iako imate samo jednu rupicu? – upitao je on pokazujući rukav svoje košulje u video snimku objavljenom na popularnoj društvenoj mreži.

Kako je objasnio, za to postoji veoma racionalno objašnjenje.

- Ova dva dugmeta nisu slučajno tu. Drugo dugme služi kako biste košulju labavije zakopčali da imate mesta za sat. U slučaju da ste dešnjak zakopčaćete na drugo dugme kako bi vam košulja bila čvrsto zakopčana oko ruke. Na levoj ruci na kojoj nosite sat odabraćete manje labavo dugme kako biste imali dovoljno mesta da neometano nosite i koristite svoj sat na ruci - pojasnio je on.

Kako je naglasio, na taj način ćete uvek biti elegantno obučeni bez rizika da vam jedna strana bude suviše labava ili previše čvrsta oko zgloba.

Dva dugmeta na manžetni stavljaju se i sa leve i sa desne strane kako biste lakše zakopčali košulju bez obzira na to da li vam je dominantna leva ili desna ruka.

Pixabay.com

Svi dugmići na muškim košuljama imaju svoju funkciju

Zapanjeni pratioci

Tajj njegov post imao je na stotine hiljada komentara i lajkova.

- Vau, nisam imao pojma da ti dugmići imaju svoju svrhu - 

- Zapanjen sam. Ja sam mislio da je drugo dugme rezervno za slučaj da vam jedno otpadne - 

- Bio sam ubeđen da to ima veze sa veličinom zgloba. Nikad mi nije palo na pamet da ti dugmići zapravo imaju svoju svrhu. Svaka čast onome ko je to smislio – bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)