TIK-TAK!

FENG SHUI SAVETI: Gde i kako pravilno postaviti sat?

Da li ste znali da satovi treba da budu na levoj strani kao i da ih ne bi trebalo poklanjati? Ako vas zanimaju Feng Shui verovanja vezana sa satove, na pravom ste mestu!

04.02.2022 13:02

FENG SHUI SAVETI: Gde i kako pravilno postaviti sat?
pexels.com

Postoji zapanjujuća statistika koja kaže da prosečna odrasla osoba proverava vreme na pametnim uređajima 80 puta dnevno. Pored toga, prosečan dom ima oko 10 satova, što digitalnih, što analognih. Ali, šta Feng Shui ima da kaže o postavljanju sata?

Pre nego što se upustimo u ovu temu, treba napomenuti da iako je vreme bezvremensko, civilizacija je počela da ga prati i očitava tek pre otprilike 4.000 godina. Najstariji radni astronomski sat star je samo oko 600 godina. To znači da analogni sat nije postojao kada je Feng Shui prvi put konceptualizovan.

Međutim, dobro je to što Feng Shui stalno napreduje s vremenom, pa i njegova gledišta po pitanju uređaja koji nam to isto vreme pokazuju. Portal Srećna Republika vam predstavlja Feng Shui faktora vezane za postavljanje sata u domu.

pexels.com

Sat u trpezariji

Kada govorimo o postavljanju satova po Feng Shui-ju, uzimaju se u obzir samo veliki satovi i oni koji su okačeni na zidove. Dakle, minijaturni ili starinski satovi na navijanje se ne računaju jer je njihova energija isuviše slaba. Takođe ne privlače mnogo pažnje vizuelno jer se često postavljaju na stolove skriveni iza drugih predmeta.

Ako razmišljate da li da nabavite digitalni ili analogni sat, odlučite se za ovaj drugi. Oni su otmeni i pokreti njihovih kazaljki pomažu da se doda malo Jang energije u životni prostor. To takođe znači da je satove najbolje postaviti na levu stranu. To je zato što leva predstavlja aktivno prizivanje sreće i bogatstva, dok desna označava pasivnost da se sačuva bogatstvo. Na primer, ako nameravate da postavite sat u hodnik iz koga vode glavna vrata u kuću, onda gledajte iz perspektive vrata, a leva strana je strana na kojoj treba da se postavi sat.

pexels.com

Sat u berbernici

Sledeća stvar koju treba imati na umu je da bi sat trebalo da bude jasno vidljiv kada osoba uđe u prostor. Na primer, ako je sat predviđen da se okači o ekser u dnevnoj sobi, onda treba da bude na zidu koji je jasno vidljiv i koji omogućava stanarima da ga uoče čim uđu u prostor koji pripada dnevnoj sobi. Nemojte smatrati da to podrazumeva da ih treba okačiti iza i iznad sofe.

Neispravnim satovima ili satovima koji su stali treba da se zamene baterije ili da se oni sami odmah zamene bez odlaganja, savetuje portal fengshuied.com. Pokvaren sat, ili u suštini onaj koji više ne funkcioniše, predstavlja nedostatak vremena, situaciju u kojoj ne želite da se nađu članovi vaše porodice i vi.

pexels.com

Porodica i sat sa kukavicom

Ovo takođe važi kada sat ima mehaničke funkcije sa fizičkim kretanjem za obaveštenja, kao što je sat sa kukavicom. Ako se sam sat i dalje pomera, ali mehanizam kukavice više ne radi, takođe se mora popraviti što je pre moguće jer je to takođe znak da vreme ističe.

Iako ne postoji očigledna veza između satova i određenog elementa, u Feng Shui krugovima, sat se generalno smatra određenim elementom na osnovu njegovog oblika materijala. Ako je sat okrugao i napravljen od nerđajućeg čelika, takva asocijacija metalnih elemenata znači da satovi ne mogu biti postavljeni na istoku, jer to može doneti loše zdravlje muškarcima u domaćinstvu. Kada se postavi na zapad, ogromna energija metala može doneti teške bolesti muškarcima u kući. Najbolja strana za postavljanje metalnog sata bio bi sever. Dakle, ako je ovakva konfiguracija moguća, to bi bilo idealno mesto.

pexels.com

Sat u spavaćoj sobi

Neke druge oblasti koje treba izbegavati uključuju iza sofe, iznad vrata, ispred ogledala i na kosim zidovima koji se javljaju u kućama nepravilnog oblika. Na primer, na krovnom zidu stana u potkrovlju, ako je on iskošen. Nešto zanimljivo za napomenuti je da neki stručnjaci preporučuju postavljanje velikih satova izvan kuće. Kazaljke sata koje su u pokretu bi raspršile negativnu energiju koja struji prema kući poput ventilatora usmerenog ka vodi.

pexels.com

Sat u dnevnom boravku

Na kraju, zapamtite da nikome ne poklanjate satove jer je to veoma loš znak. Kao dar, oni mogu biti asocijacija na smrt ili sahranu, kao da primaocu poklona na neki način želite poručiti da smatrate da je njihovo vreme isteklo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)