VAŠA AMAJLIJA

DONEĆE VAM SREĆU: Talične životinje po Feng Šuiju!

Svi znamo za kineske žabice koje donose novac i nasmejane mace koje nam često mašu šapom iz izloga neke radnje. Portal Srećna Republika vam predstavlja sve srećne Feng Šui životinje.

16.12.2021 22:03

DONEĆE VAM SREĆU: Talične životinje po Feng Šuiju!
Pixabay.com

Feng Šui filozofija veruje da red u domu i nesmetani protok čija mogu da vam donesu spokoj, ljubav, sreću i novac. Po ovim shvatanjima, figurice pojedinih životinja, mitskih ili stvarnih, mogu vam doneti sreću u određenim aspektima života ako znate kako da ih koristite i gde da ih postavite u domu ili radnom prostoru. Saznajte u tekstu portala Srećna Republika koja životinja sa sobom nosi ljubav a koja poslovni uspeh.

Feng Šui životinje koje donose sreću

Postoje mnoge životinje koje donose sreću kada se primenjuju u feng šuiju. Nemojte preopteretiti svoj dom ovim poželjnim stvorenjima. Jedna životinja je dovoljna da donese povoljnu energiju u vaš dom ili posao.

Slepi miš

Slepi miš je drevni feng šui simbol bogatstva. Na kineskom, reč slepi miš znači prosperitet, tako da je odličan simbol koji se koristi kao lek za sve finansijske probleme. Samo postavite ovaj simbol u jugoistočni sektor vašeg doma ili preduzeća, koji je zadužen za bogatstvo.

Vepar/Svinja

Vepar ili svinja su simbol sveukupne sreće i bogatstva. Kada se nalazi u sektoru sreće na jugoistoku, aktivira ovu oblast u vašem životu. Ova životinja je poznati sakupljač novca u obliku kasica.

Ždral

Ždral je feng šui simbol dugovečnosti. Ako želite da aktivirate zdravstveni sektor od svog doma, koji se nalazi istočno, postavite ždrala u ovo područje. To će zaštititi vaše zdravlje od bolesti i pospešiti dug život.

Cvrčak

U feng šuiju, prisustvo cvrčka u kući, posebno u kuhinji, simbol je sreće u sticanju bogatstva. Kutije za cvrčke su dugo bile omiljeni ukrasni predmet za domove koji dodatno simbolizuju sreću. Samo dodajte malu zlatnu statuu cvrčka da biste upotpunili izgled. Postavite ovaj simbol u jugoistočni sektor vašeg doma ili kancelarije, jer on štiti vaše bogatstvo.

Jelen

Jelen je simbol milosti, elegancije, izdržljivosti i dugovečnosti. To je takođe simbol obilja. Možete ga postaviti u trpezariji u jugoistočnom sektoru, zaduženom za bogatstvo. Još jedno odlično mesto za ovaj simbol je zdravstveni sektor u istočnom delu doma, gde je u službi poboljšanja i zaštite zdravlja.

Pas

Ako je ikada postojao simbol vernosti i lojalnosti, to je pas. Ovaj kineski astrološki znak-životinja je takođe snažan feng šui simbol zaštite i pravde. Pas je uporan i snažno stoji pred nedaćama. Ovaj simbol možete postaviti u bilo koju oblast koju trebate zaštititi, kao što su ulazna vrata, ugao karijere, severni sektor doma ili kancelarije, ugao bogatstva u jugoistočnom sektoru, ugao potomaka na zapadu ili ugao braka/veze, koji se nalazi na jugozapadu.

Zmaj

Ovaj kineski astrološki znak-životinja je takođe drevni simbol kineske kraljevske porodice i moći. Možete postaviti zmaja na ulazna vrata da biste zaštitili svoj dom od provale ili jugoistočni sektor bogatstva da biste zaštitili finansije.

Zmaj i Feniks

Ova dva simbola se koriste za predstavljanje savršenog spoja energija zmaja (jang) i feniksa (jin). Postavite ovaj simbol srećne zajednice u jugozapadni ugao ili sektor zadužen za prosperitet braka ili veze.

Zmajeva kornjača

Neki feng šui životinjski simboli su kombinacija životinja, kao što je zmajeva kornjača. Glava zmaja i telo kornjače kombinovani su da bi se stvorilo mitsko stvorenje koje će privući veliko bogatstvo i priznati uspeh u sektoru sreće u koji ga postavite. Kineski novčić iz dobre dinastije obično se stavlja u zmajeva otvorena usta kako bi se obezbedilo privlačenje bogatstva, ako se smesti u jugoistočni sektor nadležan za ovo.

Slon

Slon je dugogodišnji simbol velike snage, inteligencije i plodnosti. Budizam je istaknuta kineska religija, a slon je jedna od osam svetih životinja budista. Uverite se da bilo koji slon koji se koristi u feng šuiju ima svoju surlu podignutu na način trube da signalizira veliko bogatstvo. Postavite jednog ili više slonova okrenutih ka severu da trube o napredovanju u karijeri ili jugozapadu da trube o novoj ljubavi ili da proslave dugotrajnu trenutnu ljubav.

Fu ili Foo Psi (lavlji psi)

Ponekad se nazivaju lavljim psima, fu (foo) psi su stilizovano mitsko stvorenje koje je za cara izmislio kraljevski umetnik zadužen da stvori najstrašniju životinju koja će čuvati palatu, posebno od lopova. Fu pas je delom lav i delom pas i koristi se kao par na prednjem ulazu palate i kraljevskih grobnica. Jedan fu pas je mužjak sa loptom ispod šape, a drugi je ženka sa mladunčetom ispod šape. Ovaj par pasa čuvara može se postaviti sa obe strane kućnih ulaznih vrata ili poslovnog ulaza kao psi čuvari bogatstva i lični psi.

Konj

Konj je moćan i popularan izbor za dom ili kancelariju. Ovaj kineski astrološki znak-životinja se koristi u feng šuiju kao simbol moći, snage, uspeha i osvajanja. Konj vas može dovesti do pobede i uspeha. Izaberite konja u galopirajućoj pozi, poznatog još i kao pobednički konj, koji predstavlja kretanje ka cilju. Postavite ovaj simbol u južni sektor, zadužen za slavu i priznanje ili u severni sektor vašeg doma ili kancelarije, koji je nadležan za karijeru.

Koi (šaran)

Koi ili šaran je drevni simbol istrajnosti pred velikim poteškoćama i svakim testom izdržljivosti. Možete koristiti koi u ribnjaku, zlatnu ribicu u akvarijumu ili koi crteže. Takođe možete koristiti prikaz legendarnog šarana koji skače i prelazi Zmajevu kapiju kako bi se transformisao u moćnog zmaja. Koi se koristi kao simbol za uspeh u školi, u severoistočnom obrazovnom sektoru ili za književni uspeh, u severnom sektoru karijere, ali se može koristiti i za poslovni uspeh, u sektoru bogatstva na jugoistoku.

Bubamara

Bubamare nisu simbol klasičnog feng šuija jer ne postoje u Kini, ali se često mešaju sa azijskim višebojnim bubamarama ili bubama vešticama, kako ih zovu. One su obično narandžaste boje. Uključivanje bubamare kao feng šui životinje koja je simbol sreće je čisto zapadnjački doprinos feng šuiju. Ovaj simbol možete koristiti u bilo kom sektoru u kom želite da aktivirate sreću za prosperitet.

Srećna mačka

Srećna mačka, poznata i kao Maneki-Neko, je feng šui simbol uvezen iz Japana. Ova ukrasna mačka pozira sa desnom šapom u vazduhu. Veruje se da je zaštitni simbol od bolesti i finansijskih gubitaka. Često se stavlja na kasu, može se koristiti i u istočnom sektoru zaduženom za zdravlje ili u jugoistočnom sektoru nadležnom za bogatstvo.

Mandarinska patka

Tradicionalno, mandarinska patka se koristi kao muški i ženski par pataka koji predstavljaju srećan brak. Ovaj feng šui simbol blaženstva ljubavne veze smešten je u jugozapadni sektor doma, zaslužan za ljubav i vezu. Takođe je popularno postaviti ih u spavaću sobu para u jugozapadnom uglu.

Majmun

Majmun je kineski astrološki znak-životinja i takođe je simbol kreativnosti, inovativnosti i inteligencije. Smisao za humor i nestašnost majmuna često ga dovode u nevolje. U feng šuiju, ova životinja se često prikazuje kako jaše na leđima moćne životinje, poput slona ili konja. Ove kombinacije imaju za cilj da uliju dve moćne energije i da unaprede oblast u životu u koju odaberete da postavite ovaj simbol, kao što je karijera na severu, bogatstvo na jugoistoku ili slava i priznanje na jugu.

Vo/Krava

Još jedan kineski astrološki znak-životinja, u feng šuiju, vo predstavlja neverovatnu snagu i radnu izdržljivost. Veruje se da vo aktivira či energiju sreće za primanje želje vašeg srca. Postavite ovog davaoca želja u bilo koju oblast života u kojoj želite obilje, kao što je sektor bogatstva ma jugoistoku, sektor karijere na severu ili pored kase.

Feniks

Jedna od četiri nebeske životinje, feniks se uzdiže iz pepela do uspeha. Ovo je posebno povoljan simbol za sektor vatrenih elemenata na jugu, gde leže slava i priznanje. To je takođe odličan simbol za sve koji traže novu ljubav. Mesto mu je u jugozapadnom sektoru, zaduženom za ljubav i vezu.

Zec

Ovaj kineski astrološki znak-životinja je takođe feng šui simbol za plodnost i obilje. Primena feng šuija uključuje i postavljanje u oblastima u koje želite da privučete obilje, kao što su trpezarija ili kancelarija. Izaberite odgovarajući sektor sreće za druga područja, kao što je jugoistok za bogatstvo i zapad, zadužen za potomstvo, ako želite decu.

Pacov

Još jedan kineski astrološki znak-životinja, pacov je simbol vođstva i lukavstva. Pacov je poželjan simbol za astrološke znakove vepra, ovce ili zeca, piše portal Love To Know

Nosorog

Plavi nosorog je odličan feng šui zaštitni simbol. Štiti od pljačke i nesreća i može se postaviti pored ulaznih vrata, na policu ili drugo uzvišenje, ili bilo koji sektor letećih zvezda kome je potrebno suprotstaviti se.

Petao

Kineski astrološki znak-životinja, petao je pouzdan, samopouzdan i hrabar znak. Postavite ovaj simbol u svoj sektor karijere na severu, sektor slave i priznanja na jugu ili sektor ljubavi i odnosa na jugozapadu, kako bi mogao da otkloni sve pretnje ili barijere. Možete se odbraniti od kancelarijskih tračeva kada stavite ovog branioca na svoj radni sto.

Ovca/Ovan/Koza

Ovaj kineski astrološki znak-životinja ovca, ovan ili koza, u zavisnosti od regiona, simbol je nege i brige koja se često povezuje sa porodicom. Ako želite da privučete obilje ljubavi i brige, postavite ovaj simbol u jugozapadni sektor vašeg doma ili posla, koji je zaslužan za ljubav i vezu. Može privući povoljan či vašim potomcima kada je smešten u zapadni sektor.

Zmija

Kineski astrološki znak-životinja, zmija je simbol inteligencije, odlučnosti, romantike i strasti. Ovaj simbol se često postavlja u jugozapadni sektor za ljubav i vezu, ali se takođe može koristiti u oblasti u kojoj želite da privučete obilje ili inspiraciju veličanstvenosti.

Labud

Elegancija i gracioznost labuda čine ga veoma povoljnim simbolom u feng šuiju. To je znak spokoja i mira. Omiljeni izbor za glavnu spavaću sobu, postavite par labudova u jugozapadni sektor kako biste osigurali miran i spokojan odnos, pun ljubavi.

Tigar

Još jedan kineski astrološki znak-životinja, tigar igra važnu ulogu u feng šuiju. To je simbol hrabrosti, milosti i vođstva. Ako su vam ove karakteristike potrebne u radu, postavite ovaj simbol u severni sektor vašeg stola ili duž severnog zida vaše kancelarije.

Žaba

Tronožna žaba se često naziva žabom novca. To je mitska životinja koja donosi obilje i bogatstvo svakome ko je prikaže. Ovaj simbol prosperiteta postavlja se u jugoistočnom sektoru sreće da privuče bogatstvo i obilje. Inspirišite lični uspeh tako što ćete postaviti tronožnu žabu na jugoistočni ugao svog radnog stola. Budite sigurni da u ustima ima kineski novčić iz dobre dinastije.

Kornjača

Mitska kornjača je živela 3.000 godina i predstavlja feng šui inspiraciju koja se koristi za privlačenje dobrog zdravlja u istočnom sektoru sreće. Takođe se veruje da oživljava neuspele karijere kada se nalazi u severnom sektoru sreće.

 

 

 

Komentari (1)

Leilani

16.12.2021 22:54

A slon? Moja kuca je pre vise decenija u nasem dvoristu iskopala slonica sa podignutom surlom. Nisam ocistila patinu, i sad je taman (kao da je od bronze). Cesto se upitam ciji li je bio.