Go with the flow!

FENG-ŠUI TAJNE: Rešite sve probleme i doživite sklad

Prepustite se zimi i iskoristite priliku da svoj život dovedete u red i napunite baterije za godinu koja vas čeka!

05.12.2021 15:22

FENG-ŠUI TAJNE: Rešite sve probleme i doživite sklad
pexels.com

Stigao je decembar, a sa njim i pripreme za prazničnu sezonu. Hladno, kišovito vreme pravi nam neverovatne probleme u svakodnevnici i nervira nas. Svaki pokušaj da nešto isplaniramo, završi se kao veliki neuspeh. Iz tog razloga portal Srećna republika rešio je da pronađe način da se opustimo i nađemo mir sami sa sobom, koji nikakva vremenska, ili bilo kakva druga, nepogoda, neće moći da poremeti.

Feng shui okrenut je upravo ka tome. Savršen sklad u našim životima mnogi traže upravo u ovoj tradiciji, te nije ni čudo da smo našli savršen način da se svi naši problemi reše pomoću verovanja iz feng shuija. Prema njemu, svako godišnje doba ima svoj elemen, a element zime je, sasvim logično, voda. 

pexels.com

Reka protiče kroz šumu

Voda teče u raznim oblicima, prelazi preko svega, a svaku prepreku jednostavno zaobiđe. Zima je period godine sa mnogo lepih trenutaka, ali i uz mnogo prepreka. Baš zato korisno je da se prepustite i da budete kao voda. Usporite u ovom periodu godine, prikupljate snagu za novu godinu koja stoji iza ćoška i spremite se da pomerite i breg. Korak po korak, uz pozitivnu energiju prepustite se zimi dok ne dođete do savršenog sklada.

Očistite nered:

Figurativno i bukvalno, napravite mesta za nove stvari i ljude u vašem životu. Prođite kroz svoje fioke i ormare, a ako vam nešto ne stoji ili ako niste nešto nosili prošle sezone, dajte to u dobrotvorne svrhe. Za svaki novi komad odeće ili predmet koji unesete u svoj dom, rešite se starog. Napolje sa starim i unutra sa novim!

pexels.com

Muškarac čisti nered

Isto važi za ljude. Ukoliko ste primetili da vam neko izuzetno smeta, te da se pored te osobe osećate kao da se gušite, ostavite je iza sebe. Jednostavno napravite mesta da u vaš život uđe i neka nova osoba. 

Oslobodite se negativne energije:

Osvrnite se po svom domu/kancelariji i uverite se da se ne držite za predmete koji unose negativnu energiju u vaš prostor. To može uključivati: stare slike prošlih veza, podsetnike na brak koji nije uspeo, fajlove iz poslova koji su ostali iza vas, itd. Uklonite ove objekte iz svog prostora. Sve sadrži vibracije i energiju. Kao rezultat toga, važno je da se oslobodite onih stvari koje unose negativnu energiju u vaš dom ili prostor.

pexels.com

Muškarac meditira

Pronađite svoj Jing svom Jangu:

Odlučite čime želite da se okružite, uključujući ljude, u svom prostoru i okruženju. Uzmite u obzir svoj životni stil. Ako ste uvek u pokretu i živite užurbanim načinom života, pobrinite se da stvorite miran i jin (mirni) dom. Ako ste stidljivi i introvertni, stvorite stimulativno i uspešno okruženje sa velikim, smelim komadima i jarkim i okrepljujućim bojama.

pexels.com

Jing i Jang u dvorištu

Dozvolite promenu:

Zapamtite da se sve stvari menjaju i da ništa ne ostaje isto. Ne u životu. Ne u Feng Shuiju. Sve se mora promeniti. To znači vaše ciljeve u životu, vaš prostor, vašu decu, itd. Ako želimo da nove stvari uđu u naše živote, moramo se osloboditi starog kako bismo stvorili prostor za novo.
 

Komentari (0)