Moda

Da li ste znali čemu služi trakica na ramenu kožne jakne? Ovi trikovi povezani s odećom OLAKŠAĆE VAM ŽIVOT!

Poznati tiktoker otkrio je svojim pratiocima, ali i čitavom svetu, neke fantastične cake koje u svakodnevnom životu mogu da vam reše naizgled nerešive probleme.

12.06.2022 09:00

Da li ste znali čemu služi trakica na ramenu kožne jakne? Ovi trikovi povezani s odećom OLAKŠAĆE VAM ŽIVOT!
tiktok/printscreen-sidneyraz

Mislili ste da znate sve o odeći, ali vas ipak iznervira kada vam kaiš torbe stalno klizi sa ramena kad god nosite kožnu jaknu. Nikada ne znate u kom smeru bi trebalo da provučete kaiš, a svaki put kada se nakon tuširanja ogrnete peškirom, on uporno spada. Ukoliko vam ove stvari ne daju mira, slobodno se opustite jer je portal Srećna Republika tu da vam ponudi rešenja za te malere. Naime, tiktoker Sidni Raz je na toj društvenoj mreži sa svetom podelio genijalne savete, a mi vam prenosimo njegovu modnu mudrost.

1. Da peškir ne spada

@sidneyraz years and years of realization right here #inmy30s #towel ♬ original sound - sidneyraz

Ako se i vi svrstavate u grupu onih koje nerviraju peškiri jer stalno spadaju kada se ogrnete njima, znajte da za taj problem ima leka. Naime, Sindi je pokazao kako da pravilno da se ogrnete nakon tuširanja. Najpre obmotajte peškir oko sebe, pa podvrnite njegovu gornju ivicu nekoliko puta, umesto da je uvlačite. Peškir će ostati na mestu i neće mrdati dok ga vi sami ne uklonite.

2. Kako se pravilno kopča kaiš?

Postoji pravilo koje kaže da muškarci kaiš provlače kroz gajke u smeru suprotnom od kazaljke na satu, dok bi žene trebalo da to čine suprotno. Sidni je svojim pratiocima poručio da bi kopča kaiša uvek morala da se nalazi na suprotnoj strani od dugmeta pantalona, a ovo pravilo je uvedeno zato što su se dugmeta na muškim i ženskim pantalonama u prošlosti nalazila na suprotnim stanama pojasa. Sada to više nije toliko čest slučaj, ali je on svakako zatražio od žene da mu da njene farmerke kako bi se uverio.

3. Namena tračice na ramenu kožnih jakni

Ako ste ikada nosili torbu preko ramena i ispod nje kožnu jaknu, znate koliko je nepraktično stalno navlačenje kaiša tašne jer on konstantno spada. Ipak, ukoliko ste se malo zagledali u svoj kožnjak, možda ste videli tračice u predelu ramena koje imaju dugmad, a čija je svrha naizgled samo dekorativna. Ipak, Sidni nam otkriva da je taj element vaše omiljene jakne zapravo prakitičan i da vam može olakšati život. Naime, ukoliko otkopčate tračicu, stavite torbu na rame i tračicu ponovo pričvrstite nazad za dugme, kaiš vaše torbe će ostati na mestu i još važnije, niko neće moći da vam strgne torbu s ramena.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)