Tetka Saveta

DA KOŽNA OBUĆA BUDE KAO NOVA! Trikovi kako da vam to pođe za rukom

Kožna obuća zahteva redovno održavanje kako bi što duže trajala, a evo trikova koji će vam u tome pomoći.

09.11.2021 22:07

DA KOŽNA OBUĆA BUDE KAO NOVA! Trikovi kako da vam to pođe za rukom
unsplash.com

Kožne cipele ili čizme u jesenjem i zimskom periodu zahtevaju posebnu negu kako bi duže trajale i kako se ne bi, gotovo svakodnevnim kvašenjem, upropastile.

Da biste to postigli, ne morate da trošite novac na skupe preparate “koji čine čuda”. Umesto toga, svako domaćinstvo ima dva jeftina proizvoda koja na sjajan način održavaju kožnu obuću i vraćaju joj stari sjaj.

via GIPHY

Prvi proizvod je vazelin. Cipele ili čizme prvo očistite vlažnom krpom, a kada se osuše, nanesite tanak sloj vazelina i odmah ispolirajte suvom krpom, piše Minimagazin. Takođe, ako imate problema sa rajsfešlusom, nanesite vazelin i problem će biti rešen.

Drugi proizvod koji je sjajan za kožnu obuću je regenerator za kosu. Ovaj preparat u sebi sadrži vosak pa je zbog toga idealan za održavanje i zaštitu kožne obuće. Na prethodno osušenu obuću nanesite malo regeneratora za kosu pa nežno spolirajte suvom krpom i videćete sjajan rezultat.

Recite nam u komentarima vaše trikove za održavanje i negu obuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari. (0)