Moda

ELEGANTNI BLEJZERI I DŽOMBASTE ČIZME: Kakve nam modne trendove Instagram diktira ove zime?

Društvena mreža Instagram odavno je prerasla svoju izvornu namenu i postala nam izor informacija i inspiracije ali i svojevrsni modni magazin koji nam predstavlja najnovije trendove i diktira spisak kupovine, kako bismo us svom ormaru imali aktuelne komade.

02.11.2021 18:38

ELEGANTNI BLEJZERI I DŽOMBASTE ČIZME: Kakve nam modne trendove Instagram diktira ove zime?
Pixabay.com

Listajući ovu društvenu mrežu, zapazili smo par upečatljivih trendova. Srećna vam predstavlja zimski editorijal kroz oči Instagrama:

Elegantni karirani blejzeri, kaputi i haljine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BOJANA (@tasteooffashion)

Dobro znamo da ovaj klasik nikada ne izlazi iz mode, već samo menja oblike i boje. Ove zime, karirani komadi biće svuda oko vas, uglavnom u „oversize“ formama i u prigušenim bojama, poput bež, braon, sive, tamno zelene i teget. Ako se pak odlučite za strukirane modele, možete svoj stas dodatno naglasiti upadljivim kaišem, koji će istaći vašu figuru, dati joj ženstvenije konture i poslužiti kao odličan aksesoar.

Zeleno, volim te zeleno

Ukoliko ne želite da se utopite u more bež i braon nijansi i dovoljno ste odvažne, predlažemo vam da svoj ormar obogatite odevnim komadima i aksesoarima jarko zelene boje. Bilo da se radi o boji smaragda, trava zelenoj ili o efektnom blezeru boje pistaća, zelena boja će učiniti da vam lice zasija i učinice vam tmurne zimske dane daleko podnošljivijim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Peric Micic (@niksis4)

Džombaste čizme

Za slučaj da ste u skorije vreme zavirili u neku od mnogobrojih prodavnica obuće, primetili biste da sve one imaju nešto zajedničko – preplavljene su čizmama sa kabastim đonom u neutralnim bojama, crnoj, beloj ili bež. Iako ovakvi modeli ne pristaju baš svakoj ženi, moramo se složiti da su izizetno efektni i upečatljivi, te su nam stoga privukli pažnju i na Instagramu.

Belo i bež za zimsku sezonu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Iako se ovo uglavnom kosi sa svim ortodoksnim pravilima mode, u modi je pravilo i da pravila nema i da je često spoj nespojivog upravo ono stvara najprimamljiviju estetiku. Tome u prilog idu i brojni predlozi svetskih i naših modnih blogera koji za zimu predlažu komade neutralnih tonova, bele, bež i svetlo braon boje, koji su često upareni tako da jedna odevna kombinacija predstavlja spoj različitih tonova iste boje ili pak boja iz iste porodice tonova.

Alke i upečatljive minđuse

Ukoliko se ove zime odlučite za svedenije odevne varijante, svoj autfit svakako možete začiniti nekim upečatljivim aksesoarom. Srećna vam predlaže krupne i deblje alke ili pak viseće minđuse većih dimenzija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorana Jovanovic (@zorannah)

Koji od ovih trendova vam izgleda najprimamljivije? Koje od ovih odevnih predmeta već posedujete u svojoj kolekciji, koje ćete nabaviti a koje od njih nikada ne biste poneli?

Komentari (0)