Zanimljivosti

PRIBLIŽIO SE AKTIVNOM VULKANU KAKO BI NAPRAVIO SAVRŠEN SNIMAK: Bio je dovoljan delić sekunde i užarena lava ga je progutala! (VIDEO)

Sebastijan je odlučio da zabeleži opasne kadrove izlivanja lave iz vulkana uz pomoć drona.

09.09.2023 13:01

PRIBLIŽIO SE AKTIVNOM VULKANU KAKO BI NAPRAVIO SAVRŠEN SNIMAK: Bio je dovoljan delić sekunde i užarena lava ga je progutala! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/sebastian_schieren

Aktivni vulkani predstavljaju adrenalinski izazov mnogim ljudima koji žele da izbliza vide i slikaju jedan od najopasnijih prirodnih fenomena. Iako se ovakve egzibicije ne preopručiju adrenalinski zavisnici uvek pronađu način da im se približe više nego što bi trebalo rizikujući sopstveni život.

Jedan od njih je Sebastijan Šajirin koji je odlučio da zabeleži opasne kadrove izlivanja lave iz vulkana uz pomoć drona.  

Printscreen/TikTok/sebastian_schieren

Aktivni vulkani su izazovi za mnoge fotografei snimatelje

 

On je posetio jedan od aktivnih vulkana na Islandu gde je pokušao da snimi kadrove lave koja ju je izbacivao vulkan. On je pronašao jednu visoravan svega nekoliko kilometara od vuklana koji je bljuvao vatru. Odatle je put užarene lave poslao dron.

Tiktoker je pokazao kako je dron ušao u vulkan i u deliću sekunde nestao u užarenoj lavi koja je povukla letelicu. Dron je naravno uništen a njemu je ostao kratak video snimak užarene lave iz neposredne blizine. 

- Nisam bio previše tužan što sam izgubio dron jer sam znao koliko rizikujem da uletim u aktivni vulkan. Više sam se plašio ne oštetim životnu sredinu izgubljenim dronom. Ako bi se Lipo bakterije rastvorile i ušle u vodu to je jako loše. Lava je progutala dron i spalila ga za nekoliko sekundi pa opasnost od zagađivanja praktično nije postojala. To je umirilo moju savest - napisao je tiktoker u opisu objave.

Usledili su brojni komentari na njegov post. 

- Bez žrtve, nema pobede.

- Dron je odleteo u pakao za 30 sekunde. 

- Kakav kadar...počivao u miru drone.

@sebastian_schieren The lava just flew into my camera 😰 I wasn’t too sad that I’ll never see the drone again because I knew how much I was risking flying into an active volcano 🌋 I’m always most afraid of damaging the environment with a lost drone 🚁 If a LiPo battery dissolves in a lake and the toxic substances get into the water, that’s very bad 🔋 The volcano will probably burn the drone in a few seconds 🔥 The pollutants also get into the air, but that is not in relation to the pollutants that a volcano spits out anyway 😅 Therefore I have never lost a drone with such a good conscience 😂 #volcano #fpv #drone #litlihrútur #lava #crash #iceland #litlihrútureruption ♬ The Feels - Labrinth

- Ovo me je podsetilo na pakao.

- Samo smo krivi, uništavamo  planetu - bili su neki od komentara.

Njegovi pratioci su komentarisali kako je uprkos šteti koja mu je načinjena ovaj momak je uspeo da napavi fascinantan snimak prirode. Mnogi su mu odali priznanje za hrabrost da ode na takvo mesto i da ovekoveči trenutak izbijanja ućžarene lave iz vulkana.  

Sebastijana na društvenim mrežama prati 3,3 miliona ljudi, a njegove objave su uglavnom vezane za putovanja i prirodu gde najčešće provodi svoje vreme.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)