Tetka Saveta

JEFTIN TRIK ZA UREĐENJE DVORIŠTA: Evo kako da sami napravite ogradu i sačuvate privatnost svoje oaze (VIDEO)

Bez velikog udara na kućni budžet možete sami ograditi svoj prostor oko kuće.

26.05.2023 16:01

JEFTIN TRIK ZA UREĐENJE DVORIŠTA: Evo kako da sami napravite ogradu i sačuvate privatnost svoje oaze (VIDEO)
Titkok/couchstef

Svi koji poseduju kuću i dvorište imaju priliku da zaista uživaju u pravom malom raju jer imaju svoj lični prostor koji mogu da urede onako kako žele. Ipak, za mnoge je to dodatni posao jer posedovanje imanja pored kuće zahteva i rad na njemu i održavanju, što pored dodatnog vremena zahteva i dodatni novac

Većina se zbog štednje odlučuje na jednostavne opcije kada je u pitanju uređivanje ograda dvorišta pa pribegavaju mrežastim rešenjima ili tzv. "živoj" ogradi koja je po mnogima najidealnije rešenje jer izgleda prirodno a zahteva samo redovno orezivanje. 

Jedna Tiktokerka, koja zadovoljstvo pronalazi u sličnim idejnim rešenjima za kuću, podelila je vodič koji korak po korak objašnjava kako da preuredite taj deo bašte uz pomoć panela, a da to nema veliki uticaj na vaš kućni budžet.

Printscreen/TikTok/couchstef

Tiktokerka se odlučila da za jeftiniji budžet transformiše ogradu

Ova influenserka je iz Amerike često objavljuje jeftine trikove "uradi sam" te daje ideje svojim pratiocima koji broje oko 115 800 na njenom profilu. Ona je u skorašnjoj objavi dala predlog za one koji nisu odlučni kako da preurede izgled svog dvorišta u čemu veliku ulogu svakako igra ograda

U objavi koju je opisala kao "Kako sam pokrila ogradu od mreže za 400 dolara" ona u jednoj minuti daje osnovne korake kako da dobijete  potpuno novi i moderan izgled dvorišta i ograde koja ga okružuje uz malu kreativnost i zalaganje.

- Ovaj video je za svakoga ko traži ekonomičan način da pokrije svoju ogradu i učini da izgleda estetski iznutra.- kaže ona u snimku.

Tiktokerka je objasnila kako je za svoj poduhvat i projekat koristila osam panela koji su obrađeni pod pritiskom. Pored toga je istakla da je za ovaj proces koristila i dve potporne grede, od koje su jednu stavila tačno u sredini kako bi u horizontali držala konstrukciju. Stef je ispod snimka otkrila šta je sve kupila i koliko ju je koštalo, a objasnila je da je oko 350 dolara potrošila, na panele a ostalih 46 dolara na propratni materijal.

Pratiocima Tiktokerke se dopalo njeno budžetsko rešenje i kratak vodič koji će svakako mnogima biti od velike koristi. Onima koji su u sličnom projektu influenserka je dala odličnu ideju a oni su rekli da će sigurno probati ovo. 

- Definitivno radim ovo!-

- Hteo sam da ovo uradim u svom dvorištu ali nisam imao pojma da može biti tako jeftino-

-Voleo bih! A moje komšije bi bile na gubitku!-

- Izgledaju lepo ali nisam sigurna baš i najbolje kada se gleda sa strane- komentarisali su Stefini pratioci.

Neki su komentarisali da je ovo svakako sjajan način da se osveži ograda i dvorište, a osim toga moguće je na ovaj način i sakriti se od znatiželjnih pogleda komšija i prolaznika. 

Nekadašnja ružna i zapuštena lančana ograda zamenjena je panelima koji su ofarbani u crno ali su spolja pričvršćeni na staru ogradu metalnim podupiračima. Dvorište izgleda predivno u kontrastnoj boji jer su kreveti i jastuci  u svetloj boji, a dvorište je posuto u određenim delovima peskom dok je po sredini popločano.

Tiktokerka je objasnila da to nije njena ideja i da je ona tražila rešenje na internetu pretražujući načine za uređenje dvorišta. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)