Tetka Saveta

SUŠENJE VEŠTA NIKAD NIJE BILO LAKŠE: Ukoliko nemate mašinu, postoji komad nameštaja koji će vam pomoći da lakše i brže osvežite ovaj komad tkanine (FOTO)

Sjajan savet za sve domaćice.

29.09.2023 12:01

SUŠENJE VEŠTA NIKAD NIJE BILO LAKŠE: Ukoliko nemate mašinu, postoji komad nameštaja koji će vam pomoći da lakše i brže osvežite ovaj komad tkanine (FOTO)
shutterstock.com

Kako dolazi hladnije vreme, a računi za struju će rasti, mnogi od nas traže alternativne načine za obavljanje kućnih poslova, među kojima je i sušenje veša. Sstručnjaci poručuju da čaršave treba prati češće, a to podrazumeva najmanje jednom nedeljno što iziskuje i njihovo intenzivnije sušenje.

Ipak, da biste izbegli trošenje gomile novca koristeći mašinu za sušenje stručnjaci su pronašli jednostavne i isplative načine za sušenje.

Džordžija Metkalf, osnivač onlajn prodavnica spavaćih soba rekla je da umesto stavljanja posteljine u mašinu za sušenje koristimo prostor oko kuće uključujući i ograde u hodniku (poput onih uz stepenice). Ona je rekla da je posteljini potreban veliki prostor da se brzo osuši tako da mokri čaršavi mogu da se prebace preko ograde kako bi se omogućilo tkanini da diše u unutrašnjem prostoru.

shutterstock.com

Stručnjaci savetuju da je pranje čaršava poželjno najmanje jednom nedeljno

- Mnogi će koristiti ventilaciju, ali oni mogu biti premali da bi efikasno funkcionisali za velike posteljine. Takođe možete napraviti lep miris korišćenjem omekštivača od lavande u mašini za veš koji će delovati kao difuzor dok se čaršavi suš  - rekla je Metkalf za Miror.

Kako je ona navela, iako ne bi nikada trebalo direktno kačiti rublje na vrata kako bi se ono osušilo, to je sa druge strane odličan način sušenja posteljine. Ona je savetovala da čistu posteljinu stavimo na na kuke poleđine vrata. Savetnica je istakla da to stvara unutrašnju liniju i da će to obezbediti otvoren prostor iznad poda a onda treba okačiti veš. 

- Ovo je najbolje uraditi u neiskorišćenim i slobodnim prostorijama jer tamo obično ima najviše prostora ili je lako pomerati nameštaj koji bi odgovarao toj liniji. - dodala je savetnica za dom.

Ona je upozorila da ne treba kačiti posteljinu direktno na vrata jer dekorateri često ne mogu da dođu do vrha vrata i to ostavlja golo drvo izloženo što znači da može da pušta boju na veš dok se suši. Krhotine od drveta su takođe rizik da zahvate posteljinu i da upropaste posao.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)