Tetka Saveta

PRANJE PROZORA OMEKŠIVAČEM ZA VEŠ: U ovaj efikasni trik se kunu domaćice širom sveta (VIDEO)

Zaboravite na mrlje od kiše i vetra koje vam kvare pogled iz vašeg toplog stana.

22.01.2023 14:01

PRANJE PROZORA OMEKŠIVAČEM ZA VEŠ: U ovaj efikasni trik se kunu domaćice širom sveta (VIDEO)
Shutterstock

Nakon kišnih i vetrovitih dana na našim prozorima nataložio se sloj mrlja koji deluje poput zavese. Čak i da je to jedva vidljivo domaćicama zadaju glavobolje prozori jer nikada nisu dovoljno čisti.

Uprkos tome što većina njih koristi regularna sredstva za čišćenje i brisanje, neke dame vole da eksperimentišu kako bi došle do što boljeg efekta. Neretko prozori naizgled deluju čisto, međutim, sa prvim sunčevim zracima na njima se vidi svaki trag brisanja.

pexels.com

Prljavi prozori znaju da zadaju muku domaćicama

 

Da biste izbegli ovakve situacije, te bili mirni neko vreme sa čistim prozorima, na koje vaš komšiluk gleda sa divljenjem koliko su čisti i sjajni, postoji rešenje. Za to vam ne treba više od pet minuta. Potrebna vam je veća posuda sa vrućom vodom, čep sa omekšivačem za odeću i dve krpe: mokra i suva. Ovaj trik otkrila je  tiktokerka Matea Baturina  koja tvrdi da nema više problem sa zaostalim tragovima. Ovaj snimak je imao podeljene reakcije.

-Ja sam prezadovoljna i već dve godine perem stakla sa omekšivačem -

- Ja sam probala sa sredstvom za podove. Isto radi kao za staklo. Baš čudno da omekšivač ne ostavlja tragove. Probaću ovaj trik -

- Alkohol i ubrus zagarantovano stakla bez mrlja-

 

 

- Ja u to ne verujem jer na tren sija posle može bukvalno zimska idila da se nacrta prstom sve je masno od omekšivača ne radite to -

- Omekšivač je inače lepljiv i sakuplja prašinu  - komentarisale su korisnice Tiktoka ispod Mateine objave.

Neke domaćice su rekle kako su zaista skeptične da probaju ovakav način čišćenja prozora jer im je ostavljao masne tragove na odeći, dok drugi smatraju da vredi probati kao i inače što isprobavamo druge trikove i eksperimente. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)