Tetka Saveta

KAKO OČISTITI PLOČU ŠPORETA A DA JE NE OŠTETITE: Potrebne su vam samo 2 stvari koje će ukloniti mrlje za tili čas! (FOTO)

Šporet sa ravnom pločom često zna da zadaje glavobolje domaćicama naročito ako su na njemu tvrdokorne mrlje koje je teško ukloniti.

19.01.2023 16:05

KAKO OČISTITI PLOČU ŠPORETA A DA JE NE OŠTETITE: Potrebne su vam samo 2 stvari koje će ukloniti mrlje za tili čas! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Čišćenje ravne ploče na šporetu deluje mnogo jednostavnije nego čišćenje ringli. Međutim, to u praksi zapravo nije tako. Iako ploču čistimo čisti svakodnevno ta neka mrlja koja od kuvanja koja je pala na nju i nakon brisanja deluje kao da danima nije očišćena.

unsplash.com

Ravnu ploču šporeta nekada je zaista teško održavati

 

Pre nego što se iznervirate, tražite sunđer, krpu, sredstva kako bi poprskali i učinili "magiju" da sve to sa nestane sa špreta, isprobajte savete domaćica koje su već pronašle rešenje. Naime, prema njihovoj preporuci, potrebne su vam dve stvari - abrazivno sredstvo i kesa. Najobičnija plastična kesa, najlon od raspakovanog kućnog aparata i slično, može učiniti sjajnu stvar za vaš šporet i rešiti vas stresa.

Dovoljno je da abrazivno sredstvo poprskate po indukcionoj ploči, nije na odmet sačekati koji minut i potom krenete da trljate kesom po površini. Nakon nekoliko minuta, ploča će se zacakliti a sa nje ćete ukloniti svu masnoću i naslage koje su se nakupile prilikom kuvanja i prženja hrane.

 

 

Indukciona ploča je vrlo osetljiva i stručnjaci napominju da treba biti vrlo oprezan prilikom čišćenja i odabira kako sredstva, tako i materijala kojim ćete je očistiti, kako ne bi došlo do oštećenja. Abrazivna sredstva su sama po sebi agresivna, zbog toga je dovoljno da kao "krpu" koristite mnogo nežniji materijal . Na taj način rizikujete da ploča izgubi sjaj i da se po ringlama ocrtaju linije i tragovi čišćenja.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)