Tetka Saveta

UKLONITE RĐU I KAMENAC JEDNOM NAMIRNICOM IZ FRIŽIDERA: Niste ni svesni šta može taj omiljeni dodatak jelima!

Verovali ili ne, ovaj način čišćenja, koji ne podrazumeva ni so ni sirće, pomaže ne samo za uklanjanje rđe i kamenca, već besprekorno čisti i šerpe, odnosno metalno posuđe.

13.01.2023 10:01

UKLONITE RĐU I KAMENAC JEDNOM NAMIRNICOM IZ FRIŽIDERA: Niste ni svesni šta može taj omiljeni dodatak jelima!
shutterstock.com

Čišćenje kamenca i rđe sa česmi u kuhinji i kupatilu prava je muka. Brojna hemijska sredstva najčešće nisu baš efikasna, pa domaćice pribegavaju raznim trikovima

Osim sirćeta koje provereno pomaže ali je nezgodno za nanošenje na česme, efikasna je još jedna namirnica iz kuhinje. 

Čišćenje kečapom

Možda zvuči neobično, ali eksperti za čišćenje preporučuju kečap. Naime, ta namirnica u sebi sadrži sastojke koji bez problema uklanjaju rđu i kamenac i to ne samo sa česme, već i sa sudopere.

Rezultati čišćenja na ta način objavljeni su na društvenim mrežama, a kako se vidi, primena kečapa u čišćenju je veoma jednostavna. Nanesite kečap na zaprljane česme ili unutrašnjost sudopere, ostavite da odstoji sat vremena i nakon toga jednostavno prebrišite vlažnom krpom. Rezultati su neverovatni, a od rđe i kamenca neće ostati ni traga. Pomoću kečapa možete očistiti i zagorele šerpe, odnosno metalno ili bakarno posuđe. Jedino je potrebno ostaviti ga da deluje preko noći.

Rezultati iz prve ruke

Čišćenje kečapom izazvalo je veliko interesovanje na društvenim mrežama. Mnogi su isprobali taj način za ukljanjanje rđe, kamenca ili nečistoća sa zagorelih šerpi i iz prve ruke tvrde da su oduševljeni rezultatima.

- Ko god je smislio ovaj trik svaka mu čast, on je genije. Probala sam sve i svašta kako bih oribala kamenac i rđu i ništa nije uspelo, sve dok nisam isprobala kečap. Bez ribanja, bez truda. Oduševljena sam - 

- Sipala sam kečap na zarđali deo česme, ostavila sam ga preko noći i ujutru sam samo isprala mlakom vodom. Rezultati su bili fascinantni - 

- Ovo je neverovatno. Moja sudopera je bila užasno zaprljana. Namazala sam kečap, ostavila ga da odstoji i ujutru sam samo prebrisala mokrom krpom. Sudopera je zasijala kao da je nova - bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)