Tetka Saveta

KAKO DA VEŠ BUDE BEO NAKON PRANJA? Dodajte SAMO JEDAN sastojak, promena će vas oduševiti!

U potrazi za pravim sredstvom kako bi naše stvari bile belje nakon pranja , mnoge domaćice isprobavaju razne trikove.

14.01.2023 18:01

KAKO DA VEŠ BUDE BEO NAKON PRANJA? Dodajte SAMO JEDAN sastojak, promena će vas oduševiti!
pexels.com

Nema ništa gore od veša koji je promenio boju dok ste ga prali u mašini. Vremenom vaši beli peškiri mogu promeniti boju što od korišćenja.

U potrazi za pravim sredstvom koji bi rešio njihove muke, domaćice su spremne da daju mnogo novca kako bi njihovi omiljeni komadi garderobe ili posteljine zadržali belinu. Međutim, izgleda da neka rešenja postoje i u kući samo treba malo eksperimentsati.

shutterstock.com

Pranje belog veša

 

Kako je jedna tiktokerka, koja sadržaj objavljuje pod imenom Mama Lamija, otkrila na svom nalogu, pronašla je rešenje u vrlo jednosavnom sastojku koji koristimo u kuhinji te tako uspela da joj veš bude potpuno beo. Ona preporučuje da se u veću posudu sipa deterdžent odnosno prašak za pranje veša od 3 kilograma te da mu se do doda pola kilograma sode bikarbone i da se sve to dobro promeša. Ovu smesu sipajte u pregrade veš mašine prilikom pranja kao što obično činite.

Ona tvrdi da je potpuno nevažno perete li veš na 60 ili 90 stepeni ako koristite ovu kombinaciju, veš će sigurno biti mnogo svežiji. 

- I umesto omekšivača alkoholno sirće. Bolje čuva tkaninu i boju -

- Odavno koristim mešavinu sode bikarbone i deterdženta -

 

 

- Nikakav trik, to ja radim godinama...- komentarisale su korisnice mreže.

Neke su sugerisale kako je i do mašine te da njen rad utiče na kvalitet veša i kako je opran. Druge su rekle kako koriste i druge dodatke poput praška za pecivo, dok se jedna domaćica našalila rekavši da fali još da ubace u mašinu još neke dodatke poput jajeta i slično i "eto kolača" te upozorila kako ne treba stavljati svašta u veš mašinu jer će se ona pokvariti a sredstva koja su za to predviđena se mogu kupiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)