Tetka Saveta

UNESITE BOJU U VAŠ DOM: Ovo su hit trendovi za uređenje kuhinje koji će preovladati u 2023 (FOTO)

Počnite godinu tako što ćete napraviti male promene u svom životnom prostoru, raspoloženje će vam se odmah popraviti.

11.01.2023 10:01

UNESITE BOJU U VAŠ DOM: Ovo su hit trendovi za uređenje kuhinje koji će preovladati u 2023 (FOTO)
shutterstock.com

Iako je 2023. godina tek na početku, dizajneri su već predstavili trendove za uređenje doma koji je preovladavati narednih meseci. Ukoliko niste imali ideje kako da osvežite svoj stan, oni preporučuju da počnete od kuhinje i unesete joj malo boje. 

pexels.com

Drveni elementi uvek su dobra opcija

Dizajneri ističu kako će veliki trend biti upečatljive boje kuhinjskih ormarića, uređaja, pa i zidova. Iako je opcija mnogo, posebno su istakli tri boje, a to su (svetlo) žuta, narandžasta i crvena. U modi će biti odvažnost, ali nju možete dozirati. Ako želite biti odvažni do kraja, onda cela kuhinja može biti u nekoj od hit boja, a ako ste ipak umereno odvažni, u kuhinju možete uklopiti samo deo elemenata u nekom od hit tonova.

Ukoliko ipak niste ljubitelj boja u kuhinji, sigurno nećete pogrešiti ako se odlučite za neku od klasičnih nijansi kao što su bela ili prirodni tonovi drveta. 

pexels.com

Svetlo žuta boja apsolutni je trend u 2023. godini

Zaboravite na mermer 

Složićete se da je trend mermernih površina pokupio toliko simpatija proteklih godina da su mnogi renovirali tek renovirane dnevne boravke i kuhinje. Mermerni zid donosi novu dimenziju elegancije i odlično se uklapa uz minimalističko uređenje doma. Dizajneri su pokrenuli tfaj trend, pa smo mogli da primetimo i mermerne podove, plafone, zidove. Naravno, mermer je lep, ali je na tankoj liniji između lepog i kičastog, pa se zbog toga koristi umereno.

Rustične kuhinje

Dovoljno je da poželite malo seosko-starinske atmosfere u svom gradskom domu, pa uz malo mašte svoj prostor pretvorite u vaše rustično carstvo. Kombinovanjem retro komoda, koje imaju žičane, staklene ili otvorene frontove i koje nisu nužno namenjene da služe kao kuhinjski elementi, u kombinaciji sa detaljima, dobićete taj rustični momenat. Želite drugačije osvetljenje? U tom slučaju iskoristite dotrajale i zarđale rendalice za sir. Pustite vašoj mašti na volju i upotrebite stare kofere, kutije, pletene korpe...

BONUS VIDEO:

Komentari (0)