Tetka Saveta

SAVETI EKSPERTA ZA ČIŠĆENJE: Kako da brzo i lako sredite svoj dom nakon novogodišnjeg slavlja

Vratite stan u prvobitno stanje nakon prazničnog haosa.

03.01.2023 17:31

SAVETI EKSPERTA ZA ČIŠĆENJE: Kako da brzo i lako sredite svoj dom nakon novogodišnjeg slavlja
Foto: Shutterstock

Stručnjak za čišćenje kuće Australijanka Šantal Mila, koja je na društvenim mrežama poznata pod imenom mama_mila_au otkrila je na Tik Toku kako da brzo i lako očistite svoju kuću nakon novogodišnjeg slavlja i da u novu godinu uđete sa čistim i mirišljavim domom.  

Zahvaljujući svojim trikovima za čišćenje Šantal ima više od milion pratilaca na društvenim mrežama koji tvrde da su njeni saveti za održavanje higijene u domu sjajni.

@mama_mila_ Thank you for an amazing year ♥️ I still can’t believe there are over 1M of you in our community and I can’t wait to share more daily home hacks + tips with you in 2023! Have an amazing night x #cleaninghacks #cleanhome #cleaningtips #cleantok #homehacks #hometips #homeinspo #cleaningmotivation ♬ goodbye 2022 - jovynn

Čišćenje frižidera

Šantal je januarsko čišćenje doma započela od svog frižidera. Kako je objasnila prvo očisti frižider jer kad je on čist nemate razloga za brigu kad je u pitanju čuvanje hrane, a i sami ćete se bolje osećati narednih meseci.

Da bi brzo i lako očistila frižider, ona nakon što izvadi hranu sve isprska rastvorom vode i alkoholnog sirćeta u koji je dodala nekoliko kapi ekstrakta vanile za lepši miris.

Nakon toga sve površine u frižideru prebriše sa vlažnom krpom, vrati fioke i police i poslaže hranu u frižider. Usput prekontoliše hranu i sve što joj se učini da nije dobro baci u kantu za đubre.

@mama_mila_ Treat yourself to the best nights sleep this year 🌙 this deep cleaning process softens your sheets and makes your bedroom smell soooo good! Start 2023 refreshed ✨ #cleaninghacks #cleanhome #cleaningtips #bedroomrefresh #bedroommakeover #bedroominspo ♬ original sound - Sickickmusic

Pranje veša

Nakon praznika korpa za prljav veš je najčešće prepuna pa Šantal opere gomilu veša. Da bi beli veš zadržao belinu ona u mašinu za pranje doda pola šolje sode bikarbone.

Kako je objasnila, soda bikarbona je prirodni dezodorans koji će ukloniti sve neprijatne mirise iz prljave odeće, omekšati vodu što znači da možete da koristite manje deterdženta za pranje veša.

Ona tvrdi da uz pomoć sode bikarbone možete vratiti belinu čak i staroj posteljini koja će izgledati kao nova pod uslovom da nije oštećena i pocepana.

@mama_mila_ 10 of your favourite home hacks of 2022 🤍 make sure to follow for more home hacks + tips and make your cleaning life easier in 2023 🫧🤍 which hack has been your favourite so far? Have a magical new year lovelies x #cleaninghacks #cleanhome #cleaningtips #cleantok #homehacks #hometips #homesweethome #homeinspo #cleaningmotivation ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Limun za sjajne kašike i viljuške

I kao treći poslednji dnevni posao ona navodi pranje sudova. Kako je za praznike mašina za pranje posuđa radila prekovremeno Šantal dodaje krišku limuna u fioku gde se pakuju kašike i viljuške.

Prema njenim rečima, limun će na prirodan način da u potpunosti očisti ostatke hrane sa pribora za jelo koje će posle pranja biti sjajno kao da ste ga upravo kupili.

Njeni pratioci bili su oduševljeni brzinom, lakoćom i načinom na koji je ona obavila ove kućne poslove.

- Oprala sam veš, usisala, duboko oprala mašinu za sudove, pobrinula se za gomile fleka koje su ostale posle dočeka i upalila tamjan. Spremna sam za novu godinu.

- Ovo mi se dopada, svaki dan serija po tri posla u kući. Ne oduzima puno vremena a efikasno je. Moraću i ja da počnem da na ovaj način vodim računa o higijeni u svom domu - 

- Svaki put naučim nešto novo od vas. Hvala vam – bili su samo neki od komentara njenih pratilaca na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)