Tetka Saveta

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE OD SAMO 3 SASTOJKA: Obrok gotov za tren oka! (FOTO)

Ukoliko ste se uželeli pikantnog i laganog obroka ili užine, morate isprobati ovaj recept.

13.01.2023 18:00

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE OD SAMO 3 SASTOJKA:  Obrok gotov za tren oka! (FOTO)
shutterstock.com

 Ima i onih koji se žale da nakon što jedu krompir brzo ogladne, ali ako ga dobro pripremite može biti itekako ukusna namirnica, koja pored toga ima i svoje nutritivne vrednosti te hranljive sastojke koji su potrebni našem organizmu. 

Mnogi vole da ga spremaju sa čorbom, neki ga kuvanog dodaju dobro pripremljenoj ribi a pojedine domaćice vole da spremaju musaku od njega te je i to često na meniju mnogih domova. Ako decu pitate, odgovoriće vam da više od ičega vole dobar pomfrit, što podrazumeva spremanje ove namirnice na ulju. Iako je takav način obrade nezdrav, većina se ne obazire te ga priprema onako kako u njemu uživa.

Međutim, najviše ljudi se izjasnilo kako voli hrskav krompir ali da ne znaju kako da ga spreme. Najhrskaviji krompir nije tako lako pripremiti a da pritom bude i zdrav.

Jedna mama je na tiktoku podelila svoj način pripreme, rekavši kako je to možda najhrskaviji krompir koji je probala, a sprema se veoma jednostavno, u rerni. Za njega vam nije potrebno ništa posebno sem začina, palente i ulja.

 

@lamijamedina Hrskavi krompir iz rerne. Od začina sam koristila so, vegetu, alevu i naravno palentu koja je dala hrskavost. Sve ovo lepo nauljite i promešajte a zatim staviti da se peče. Prijatno!##fyp #viral ♬ original sound - Brico Sympa

 

Mama Lamija koja je objavila video za hrskav krompir, kaže da u posudu sa prethodno isečenim krompirima dodaje palentu, koja daje hrskavost krompiru, zatim začine poput soli, vegete i aleve paprike te sve to dobro promeša i naulji a zatim stavi u pleh sa pek papirom i stavi da se peče.

Rezultat je sjajan, barem ako je suditi po snimku, a krompir deluje ne samo hrskavo već i sočno. Ovako spremljen krompir ne samo da je zdrav, već se može služiti kao neki laganiji međuobrok ili užina. Deci će posebno biti interesantan jer izgleda i dekorativno i hrskavo pod zubima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)