Tetka Saveta

PRONAŠLA JE STARU BAKINU KOMODU I OD NJE NAPRAVILA MODERAN KOMAD NAMEŠTAJA: Za malo novca dobila je fantastičnu dekoraciju kakve nema ni u salonima (VIDEO)

Uz malo kreativnosti svako od nas može da ni od čega napravi nešto novo i lepo i d produži njegov vek trajanja.

26.09.2023 10:02

PRONAŠLA JE STARU BAKINU KOMODU I OD NJE NAPRAVILA MODERAN KOMAD NAMEŠTAJA: Za malo novca dobila je fantastičnu dekoraciju kakve nema ni u salonima (VIDEO)
Printscreen/TikTok/flippedbyabby

Moderno doba i potrošačko društvo u kojem živimo nas tera da svakodnevno kupujemo i da stare stvari vrlo brzo menjamo novim. Iako se nekada nameštaj menjao nakon deceniju ili dve korišćenja, danas je to mnogo češće i u potrazi za novim stilom i dizajnom mnogi bacaju velike pare.

Ipak ima i onih komada nameštaja koji su svevremenski i čija prolaznost nije moguća ni nakon nekoliko decenija. Stilski nameštaj koji je nekada krasio mnoge kuće i velike stanove danas je za nove generacije nešto što zauzima prostor i što je po mnogima nefunkcionalno. 

Printscreen/TikTok/flippedbyabby

Žena je prethodno očistila fioke pre nego je krenula da radi na njima

Jedna Tiktokerka je odlučila da ipak zadrži stari komad nameštaja svoje majke koji su mnogi smatrali ružnim i da pokuša da ga adaptira. Staru komodu koja je bila sastavni deo kuhinja naših baka, ona je uzela i demontirala fioke, prebrisala i očistila, a onda je brusilicom krenula da brusi površinu komode. Ispod toga nazirao se svetliji sloj preko kojeg je mogla da eksperimentiše i da da novi izgled komodi. Dodala je nove letvice kao dekorativni deo na fiokama i prekrila ih time i sve to uz pomoć mašina i alata za stolariju. Prefarbala je sve delove nameštaja belom farbom za stolariju.

Nakon što je osušila prefarbanu površinu preko nje je prešla oker bojom i komodica je dobila potpuno drugi izgled. Zatim ju je prefarbala u toplu sivu boju i na kraju montirala nogare, ručice i ostale rekvizite koji su bili na staroj komodi ali u potpuno drugačijem dizajnu i bojama. Komad nameštaja je dobio potpuno drugačiji izgled i delovala je kao da je tek kupljena. Posvećenim radom i kreativnošću Tiktokerke bili su oduševljeni svi koji su odmah pohrlili da  prokomentarišu njen rad.

@flippedbyabby

UGLY MCM furniture flip turns pretty and pink! ♬ original sound - Abby | flippedbyabby

- Mislim da je kombinacija boja zaista preslatka, savršeno za sobu devojčice!

- Volim ovo! Konačan produkt je izvrstan i jedinstven!

- Sačuvali ste ovo parče nameštaja od uništenja sada izgleda savršeno.

- Bolje da napraviš nego da kupiš novo danas. Odlično odrađen posao.

- Čoveče! Ovo izgleda tako moćno, nisam bila optimistična ali krajnji rezultat je fantastičan - bili su neki od komentara.

Abi, kako se ova žena na mreži predstavlja, uživa u radu na restauraciji starog nameštaja i pravljenju novog. U svojim objavama koje često objavljuje na profil može se videti da ova žena uživa u svojoj radionici pretvarajući stare komade nameštaja u potpunu magiju. Veštim rukovanjem alatom za stolariju i kombinacijom najlepših boja ova kreativna žena prevazilazi sve što ste po najlepšim salonima nameštaja mogli videti.

Tiktokeri su joj poručili da radi posao sa svrhom i da omogućava kako sebi tako i drugima da uštede barem malo na novcu tako što adaptiraju stare stvari i čuvaju ih od zaborava.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)