Odrasli

MESECIMA JE OSEĆALA BOL PRILIKOM INTIMNIH ODNOSA: Kad je otišla na pregled, lekari su joj saopštili stravičnu dijagnozu (FOTO)

Nelagodnost u stomaku ne bi trebalo zanemarivati, posebno u godinama kad se žensko telo menja.

31.12.2023 16:00

MESECIMA JE OSEĆALA BOL PRILIKOM INTIMNIH ODNOSA: Kad je otišla na pregled, lekari su joj saopštili stravičnu dijagnozu (FOTO)
https://www.mirror.co.uk/

Perimenopauza je period u životu žene koji najavljuje značajne biološke promene. Žaklin Grin je upravo u tom periodu, kad je imala 47 godina, počela da oseća umor i nadutost, a intimni odnosi sa mužem postali su nelagodni, jer je osećala bol. Posle višemesečnih neobičnih simptoma, njen suprug Kevin ju je ohrabrio da poseti lekara. Iako joj je prvobitno rečeno da verovatno ima sindrom iritabilnog creva, Žaklin je nastavila da trpi bolove. Najviše ju je mučio bol u stomaku.

Kad je zbog nesnosnih grčeva završila u bolnici, otkriveno je da ima ciste na jajnicima. Vremenom, pregledi su pokazali da su se ciste povećale, ali su lekari smatrali da su u pitanju normalne ciste. Međutim, nakon poslednjeg pregleda, Žaklin je saznala da ima rak jajnika.

- Pitala sam lekare koliko mi je života preostalo. Nisam se usudila da izađem pred supruga i decu i kažem im da umirem – priseća se Žaklin.

Operacija karcinoma je dobro prošla, ali se ova hrabra žena kasnije suočila sa povratkom tumora i hitnom hemioterapijom.

- Bolovi su bili strašni. Smršala sam toliko da sam jedva hodala, a stomak mi je bio naduven kao da sam u poodmakloj trudnoći – priča ova hrabra žena.

Nažalost, Žaklin se suočila sa tumorom i po treći put i lekari su bili uvereni da ne mogu da joj pomognu. Zahvaljujući leku koji je dobila uspela je da pobedi bolest.

- Lekari su bili u čudu kako dobro podnosim terapiju. Jer, kad sam prvi put izašla iz bolnice, rekli su da neće moći ništa da urade, ali se desilo čudo. Ovaj „poštar“ je kod mene zvonio tri puta. Sada sam zahvalna na činjenici da sam živa – dodaje Žaklin.

Instagram/Jacqueline Green

Žaklin je zahvalna na svakom novom danu i trudi se da vreme provodi sa članovima porodice

 

Ona planira da novogodišnje praznike provede sa suprugom, šestoro dece i četvoro unučića. Srećna je, kaže, što ima priliku da uživa u svakom novom danu i zahvalna je što je uspela da pobedi tešku bolest.

Simptomi raka jajnika

Rak jajnika je vrsta raka koja je praćena nadutošću, natečenošću stomaka i bolovima. Glavni tretman za rak jajnika je operacija, kao i hemoterapija za ubijanje svih preostalih ćelija raka. Rizik od raka jajnika raste s godinama; češće se javlja kod žena starijih od 50 godina koje imaju porodičnu anamnezu raka jajnika ili raka dojke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)