Zanimljivosti

SA BRITANSKOG DVORA UPUĆENA JASNA PORUKA! Evo ko nije dobrodošao na proslavu kraljičinog jubileja!

Na dvoru se pribojavaju novog skandala koji bi u senku mogao da baci proslavu platinastog jubileja kraljice Elizabet

08.05.2022 16:00

SA BRITANSKOG DVORA UPUĆENA JASNA PORUKA! Evo ko nije dobrodošao na proslavu kraljičinog jubileja!
Srećna republika

Na britanskom dvoru užurbano se pripremaju za proslavu platinastog jubileja kraljice Elizabet II (96). Centralna proslava kojom će biti obeleženo 70 godina njene vladavine biće održana od 2. do 5. juna.

Nakon objave vojvode od Saseksa i njegove supruge da će sa decom doputovati u Veliku Britaniju na kraljičin jubilej, usledilo je ozbiljno upozorenje paru iz Bakingemske palate.

Tanjug/AP

Princ Hari i Megan markl ponovo uzburkalo duhove ba britanskom dvoru

Nervoza na dvoru

Na dvoru se pribojavaju da će Netfliks pokušati da iskoristi ugovor vredan više od 14 miliona evra koji su potpisali sa Harijem i Megan, kako bi izdejstvolali dolazak na dvor i snimili četvorodnevnu proslavu povodom jubileja kraljice Elizabet.

Obezbeđenje u palati dobilo jasna ubistva da svaki pokušaj ulaska Netfliksove ekipe na dvor onemogući i jednostavno ih izbace napolje.

 

 

Upućeni u dešavanja na dvoru strahuju od skandala ukoliko bi ekipa ovog strim kanala insistirala da snima Harija i Megan sa decom tokom proslave jubileja.

-  Čak i ako prihvate da ne mogu da uđu u Bakingemsku palatu, sama činjenica da su tu i da mogu da se pozovu na svoja prava, na osnovu potpisanog ugovora sa Harijem i Megan, unosi nervozu na dvoru. Niko ne želi bilo kakav skandal, posebno ne u vreme proslave kraljičinog jubileja koji je izuzetno važan za sve – rekao je za britanski San izvor iz palate.

printscreen/instagram.com

Kraljica će se 5. juna provozati u zlatnoj kočiji koja se za krinusanje i važne jubileje koristi od 1762.

Saopštenje Harija i Megan

Podsećamo, princ Hari i njegova supruga Megan u petak su zvanično saopštili da sa decom dolaze u Britaniju na proslavu jubileja kraljice Elizabet.

Ova objava je usledila odmah nakon saopštenja Bakigemske palate da će se na terasi dvora zajedno sa kraljicom pojaviti isključivo „radni“ članovi kraljevske porodice, odnosno oni koji prilježno obavljaju svoje dužnosti.

Tanjug/AP

Kraljica Elizabet II je najdugovečniji vladar na britanskom tronu

Ko su proterani sa balkona

S obzirom na to da se princ Hari nakon čuvenog Megzita i preseljenja sa ženom u Los Anđeles odrekao svih svojih prinčevskih prava i dužnosti, on neće imati pravo da sa bakom kraljicom Elizabet bude na balkonu.

Na čuvenoj terasi palate neće biti ni princa Endrua koji je sa balkona proteran zbog višegodišnje građanske tužbe za seksualno zlostavljanje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)