Zanimljivosti

NEŠTO SE KUVA U BRITANIJI! Princ Hari i Megan Markl tajno posetili kraljicu, Amerikanka zbog toga posle dve godine kročila u London!

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl banuli su u domovinu vojvode od Saseksa, što je izazvalo opštu pomamu u javnosti Ujedinjenog Kraljevstva.

bySrećna Republika

15.04.2022 20:00

NEŠTO SE KUVA U BRITANIJI! Princ Hari i Megan Markl tajno posetili kraljicu, Amerikanka zbog toga posle dve godine kročila u London!
Tanjug/AP

Britanski mediji zapali su u stanje potpune histerije nakon što su došli do informacije da su Ujedinjeno Kraljevstvo bez bilo kakve najave, to jest potpuno tajno, posetili britanski princ Hari i njegova supruga, Amerikanka Megan Markl, koja je, podsetimo, nakon čak pune dve godine od izbijanja afere "Megzit" odlučila da ponovo kroči na londonsko tlo. 

Par je, navodno, u Britaniju došao kako bi posetio kraljicu Elizabetu II (95), koja, podsetimo, u poslednje vreme nije najboljeg zdravlja, a među poslednjim vestima je i ta da monarhinja neće prisustvovati tradicionalnoj uskrškoj ceremoniji zbog "osećaja premora".

Osim kraljice, Hari i Megan su se, kako navodi tabloid Miror, sastali u Vindzoru i sa kraljičinim sinom, princom Čarslom, ali više detalja o tim susretima zasad nema.

Vest o dolasku poznatog para iz SAD, ubrzo su potvrdili mnogobrojni građani, koji su posvedočili da su potpuno nenadano videli vojvodu i vojvotkinju od Saseksa u krugu vindzorskog parka, istakavši da su im oni čak i mahali.

- Par koji je prošlog meseca odbio da prisustvuje komemoraciji pokojnog princa Filipa, kraljičinog supruga,  nasmejao se i mahnuo zapanjenim posmatračima. Građani su ih videli u krugu kraljevskog imanja gde se obeležavala tradicionalna svečanost povodom Velikog četvrtka - navodi Miror aludirajući na ceremoniju koja se obeležava pred Uskrs po gregorijanskom kalendaru. 

Tanjug/AP

Kraljica je poslednji put u javnosti viđena 29. marta povodom komemoracije svom pokojnom suprugu, princu Filipu 

- Nisam mogao da verujem kada sam video ko je to - opisali su građani trenutak kada su im Hari i Megan mahnuli.

Saseksovi su, podsetimo, u martu 2020. dali otkaz kada su u pitanju sve dužnosti u sklopu kraljevske porodice i otad žive u Kaliforniji. U međuvremenu su dobili i drugo dete, ćerku Lilibet, koju niko od članova Harijeve familije nije imao priliku da upozna. Razlaz sa monarhijom dogodio se nakon niza optužbi koje su Hari i Megan otkrili na račun porodice u emisiji čuvene voditeljke Opre Vinfri, a među kojima je i ta da je Megan mesecima trpela torturu, pa čak i uvrede, među kojima su i one povezane s rasizmom. 

Iznenađujuće njihovo pojavljivanje dolazi usred Harijevog pravnog postupka protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Britanije, nakon što je ono odbilo da mu obezbedi naoružane telohranitelje tokom narednih budućih poseta Britaniji.

- Vojvoda tuži vladino odeljenje i tvrdi da se ne oseća bezbedno u Britaniji - podseća Miror.  

Ipak, Ingrid Sjuard, glavna urednica magazina Madžesti, opisala je posetu Saseksovih pred Uskrs kao ponudu "maslinove grančice" i "divnu priliku da se razbistri vazduh".

- Posle svega što se desilo mora da je trebalo mnogo da Hari i Megan odu u Vindzor. Takođe, Veliki četvrtak je veoma poseban dan za kraljicu, ovde se radi o oprostu. Verujem da ih je ona dočekala raširenih ruku - navela je Sjuardova. 

Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II, Megan Markl i princ Hari 

Inače, Hari je od odlaska u SAD doleteo nazad na sahranu svog dede Filipa u aprilu prošle godine, dok Megan nije prisustvovala tom događaju jer je bila trudna, pa su joj lekari savetovali da mora da miruje. Vojvoda se, takođe, vratio prošlog jula da se pridruži bratu princu Vilijamu na otkrivanju statue njihove pokojne majke princeze Dajane.

Posetilac Vindzora, koji je pratio par u četvrtak, rekao je za San:

- Izgledali su srećno i opušteno i mahali su svima u autobusu. Bio je to sjajan prizor. Znali smo da ćemo možda videti Čarlsa i vojvotkinju od Kornvola na ceremoniji, ali nismo verovali da ćemo naići na Harija i Megan - naglasio je on. 

Ipak, ima i onih Britanaca koji veruju da se iza posete mladog para ipak krije još nešto, osim navodne težnje da s porodicom dođe do pomirenja.  
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)