Zanimljivosti

IZDAJA! Princ Hari je zbog Megan ponovo uradio nešto što je uništilo kraljevsku porodicu!

Megan Markl i princ Hari bili su jedini članovi kraljevske porodice koji su propustili komemoraciju princu Filipu ove nedelje u Londonu.

31.03.2022 17:00

IZDAJA! Princ Hari je zbog Megan ponovo uradio nešto što je uništilo kraljevsku porodicu!
Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl bili su svesni da bi njihova odluka da potpuno ignorišu komemoraciju princa Filipa, to jest Harijevog dede i pokojnog supruga britanske kraljice Elizabete II, mogla da bude viđena kao drska i nepristojna, ali su ipak odlučili da se ne pojave u Londonu u Vestminsterskoj opatiji ove nedelje, objavila je kraljevska biografkinja Ingrid Sjuvard, autorka knjige “Prince Philip Revealed”.    

Naime, prema njenim navodima, 95-godišnja kraljica, njeni sinovi, prinčevi Endru i Čarls, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, pa čak i mali princ Džordž i princeza Šarlot prisustovali su tom emotivnom skupu na kom se pojavilo 1.800 ljudi, ali ne i vojvoda i vojvotkinja od Saseksa.  

Hari i Megan su odlučili da ne prisustvuju komemoraciji, a što je još strašnije, izabrali su i da se ne oglašavaju tom prilikom kako bi odali počast princu Filipu i barem na taj način obeležili poseban dan za Ujedinjeno Kraljevstvo. 

Sve to dogodilo se usred pometnje u vezi sa pitanjem Harijevog obezbeđenja u Britaniji, budući da je sam vojvoda od Saseksa rekao da smatra kako nije bezbedno da svoju porodicu dovodi u domovinu. Sjuvardova, međutim, kaže kako su to izgovori i da ćutanje Harija i Megan dovoljno govori.

- Njihova tišina poprilično je glasno odjeknula. Obično vrlo rečiti, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, ništa nisu rekli. Nijedan portparol nije objavio dugačke rečenice prepune složenih reči. Nije bilo cveća sa ponosno istaknutom posvetom. Nema komentara na stranici "Archewell". Ništa. Ni reči od njihovih pristalica na raznim nalozima na društvenim mrežama - primetila je ona.

 

Hari je koristio svoju zvanični sajt "Archewell" da oda dirljivu počast svom dedi nakon njegove smrti prošle godine, opisujući ga kao “majstora roštilja, legendu zbijanja šala i nestašnog do kraja”. Sada se takva posveta nije dogodila, što je, kako prenose britanski mediji, jedan od možda najtežih udaraca za kraljevsku porodicu. 

Autorka je, takođe, kritikovala napise pojedinig portala prema kojima Hari i Megan navodno nisu došli u London kako njihovo prisusutvo ne bi zasenilo komemoraciju.

- Bilo je mnogo kritika zbog odsustva princa Harija sa komemoracije u čast njegovog dede. Ali sam Hari nije naveo razlog zašto je odlučio da ne prisustvuje. Pre nekoliko nedelja dao je instrukcije svom portparolu da kaže da neće ići. I to je sve. Propustio je dobru priliku da dovede Megan i decu da se pridruže široj kraljevskoj porodici, svojim rođacima iz Evrope i naravno Arčijevim vršnjacima. Njihova pojava ne bi skrenula pažnju sa kraljice. To je bio njen dan i to niko nije mogao da joj oduzme, čak ni njen omiljeni sin, vojvoda od Jorka, koji ju je ispratio do njenog mesta. Jedino objašnjenje je da niko od njih nije želeo da ide. Bezbednosnih problema ne bi bilo. Čitava opatija je bila prepuna ljudi iz tajnih službi koji su čuvali najveći skup kraljevskih porodica, političara i vrha vojske još od venčanja vojvode i vojvotkinje od Kembridža u Londonu. Hari je sigurno znao da će to izgledati drsko i nepristojno. A i da nije, Megan bi to sigurno uvidela. Ako je to trebalo da bude zajedljivo ignorisanje cele kraljevske porodice, onda im se to obilo o glavu. Naravno, kraljici bi to bilo unapred rečeno. Hari je u stalnom kontaktu sa svojom bakom iz mnogo razloga. Sigurna sam da je razgovarao i sa svojim ocem. Ali ništa ne opravdava njegovo odsustvo čak i ako i da su Megan i deca odlučili da ne dođu. Više neće dobiti priliku da se javno pokloni dedi koji ga je uvek podržavao. Previše puta je uznemirio preveliki broj uticajnih ljudi. To je nešto zbog čega će zažaliti - zaključila je istoričarka britanske kraljevske porodice.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)