VIP saveti

SVI SE PITAJU ISTO: Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?!

Da li se radi samo o dubokoj hidrataciji ili se tu krije i još poneki trik koji bismo mogli da “ukrademo” od vojvotkinje?

09.03.2022 19:00

SVI SE PITAJU ISTO: Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?!
Ap photo

Njena kosa uvek izgleda tako jednostavno i nenametljivo ali puca od sjaja i zdravlja. Portal Srećna Republika vam otkriva kako to vojvotkinja od Saseksa uvek uspeva da ima vrhunsku frizuru i grivu na kojoj joj sve žene zavide.

Džordž Nortvud, vrhunski frizer koji je vodio računa o kosi Megan Markl dok je živela u Londonu je u intervjuu za britanski Vog otkrio 8 tajni njenih savršeno negovanih vlasi a mi vam ih prenosimo.

1. Nemojte preterivati u stilizovanju kose

Jedna od prepoznatljivih frizura vojvotkinje od Saseksa su rastreseni talasi. Zbog njih kosa izgleda šik i prirodno bez napora koji iziskuje preterano ravna ili previše ukovrdžana frizura. Zbog prirodnog izgleda vlasi, i sama kosa će izgledati zdravije. Na ovaj način možete sakriti i ispucale krajeve, kao i to da niste stigli da odete da se ošišate, jer uz ovu frizuru kosa sama po sebi deluje neposlušnije.

2. Dodajte volumen da biste dali iluziju gušće kose

Dobar sprej za volumen ili teksturu može formirati odličnu osnovu za stilizovanje kose. Nakon što ovaj preparat nanesete, napravite meke talase figarom i oni će frizuri dodati dinamiku i vitalnost. Bez obzira da li je vaša kosa u dobrom stanju ili ne, korišćenje proizvoda za povećanje volumena pre stilizovanja daće iluziju gušće i zdravije kose.

3. Zamenite peglu za kosu figarom

Pegle za kosu mogu da izazovu nakupljanje statičkog elektriciteta u slaboj kosi i da uklone svu dinamiku frizure, čineći da ona deluje spljošteno i jednodimenzionalno. Figaro ili uvijač će vašoj kosi vratiti živost i volume. Ravna kosa često ume da deluje beživotno i spljošteno.

4. Redovno skraćujte krajeve

Redovno skraćivanje izumrlih krajeva će poboljšati zdravlje vaše kose, kao i dodati volume i dimenziju. Ukoliko redovno idete na šišanje, vaša kosa će uvek izgledati sveže, negovano i najbolje moguće.

5. Priuštite sebi revitalizirajuću masku za kosu

Redovni dubinski tretman će oživeti suvu i istrošenu kosu posle zime. Dobra maska za kosu koja se koristi na nedeljnoj bazi osiguraće da vaša kosa dobije intenzivnu hidrataciju. Oživljava suve ili lomljive vrhove i takođe pojačava sjaj, što čini da vaša kosa izgleda snažno i zdravo.

6. Sušite kosu na vazduhu kada god je moguće

Ukoliko ne stilizujete kosu fenom ili aparatima za ispravljanje, to će izazvati ogromno poboljšanje stanja vaše kose. Sušenje na vazduhu je veoma dobro za zdravlje vaše kose. Osim što kosa postaje zdravija i jača, to takođe znači da je mnogo manje suva i da se neće lako kovrdžati i mrsiti.

7. Dodajte suplemente svojoj ishrani

Trebalo bi da koristite suplemente za podršku rastu kose. Kombinacija probiotika, ekstrakta semena grožđa, cinka, vitamina C i mešavine moćnog bobičastog voća ojačaće i vašu kosu i nokte.

8. Nosite podignutu kosu

Napravite neurednu punđu, jer je možete nositi u mnogo različitih prilika, kako u elegantnijim varijantama tako i u opuštenijim. To je sjajna frizura koju lako možete napraviti kod kuće. Kosa koja je nije sveže oprana je najzahvalnija. Da biste je napravili, naprskajte sprej za teksturisanje na kosu i uvijte je figarom kako biste napravili talase, posebno oko lica. Zatim natapirajte kosu na potiljku kako bi ona dobila na dimenziji i gustini. Rukama prikupite kosu u rep i uvijte kosu oko sopstvene ose. Koristite ukosnice da pričvrstite punđu. Završite tako što ćete izvući nekoliko pramenova oko lica da biste postigli  mek, senzualan i neobavezan izgled.

Komentari (0)