Zanimljivosti

KRALJIČIN ZAVRŠNI UDARAC! Od ovoga će se porodica teško oporaviti!

Najnoviji događaji u Vindzoru koji se tiču proslave kraljičinog platinastog jubileja uzburkali su strasti u Ujedinjenom kraljevstvu.

30.04.2022 17:00

KRALJIČIN ZAVRŠNI UDARAC! Od ovoga će se porodica teško oporaviti!
Tanjug/AP

Britanska kraljica Elizabeta II (96) koja će, od 2. do 5. juna imati centralnu proslavu platinastog jubileja kojim obeležava 70 godina na engleskom tronu, ponovo ima glavobolje zbog unuka princa Harija, a njen najnoviji potez bi, kako su preneli mediji Ujedinjenog Kraljevstva, mogao da ima dalekosežne posledice po čitavu porodicu.  

Naime, s njenog dvora je vojvodi od Saseksa, koji sa suprugom Megan Markl živi u Americi, navodno bez uvijanja poručeno da bi bilo najbolje da ne dolazi na proslavu, piše britanski San.

printscreen/instagram.com

Kraljica se nije oglašavala po pitanju dolaska princa Harija na slavlje

Čega se pribojava dvor

Prema izvorima bliskim kraljevskoj porodici, oni se navodno pribojavaju da bi dolazak princa Harija i njegove supruga na proslavu bacio u senku bacio samu kraljicu i njen jubilej.

Zato ne čudi što britanski mediji nešto više od mesec dana od početka glamuroznog slavlja u Vindzoru uveliko licitiraju da li će Hari doći ili ne.

Kraljica se po tom pitanju nije oglašavala, a zasad mudro ćute i Hari i Megan, koja je bar prema dosadašnjem iskustvu, znala da progovori na "lakat" što bi rekao naš narod.

printscreen/instagram.com

Mudro ćute i princ Hari i Megan Markl koji su kraljicu posetili sredinom aprila

Šta kažu eksperti

Priliku da iskoriste svojih pet minuta slave na račun kraljice iskoristili su i brojni poznavaoci prilika na dvoru i nezvanični kraljevski biografi.

Svi se slažu da kraljici nije lako, posebno nakon što je verovala da su problemi koje je imala sa sinom Čarlsom i pokojnom princezom Dajanom devedesetih godina prošlog veka daleko iza nje.

- Tragično je što kraljica mora da se nosi sa svađama sa sopstvenim urednicima. Čini se da je njoj sada još teže i prilično je očajna zbog svega što se dešava u vezi s Harijem – rekao je urednik Dejli mejla Ričard Kat.

Po tom pitanju se oglasio i Katov imenjak i kolega Ričard Iden, koji je istakao kako medijska prašina, koja se podigla u Ujedinjenom kraljevstvu oko toga da li Hari i Megan dolaze na proslavu ili ne, izgleda da najviše odgovara upravo njima. 

On veruje da će Hari i Megan do poslednjeg dana izbegavati da se izjasne po tom pitanju, ali da na kraju ipak neće doći na kraljičinu proslavu.

Pripreme u Vindzoru

Pripreme za centralnu proslavu kraljičinog platinatog jubileja početkom juna u Vindzoru prilično su uzavrele. Jelovnik i spisak gostiju najstroža su tajna, ali nema sumnje da će biti dostojno njenog kraljevskog visočanstva.

Biće to finale obeležavanja jubileja koje je trajalo punih godinu dana, ne samo u Britaniji, već i za dve i po milijarde ljudi širom Komonvelta.

Podsetimo, Hari i Megan se nedavno boravili u Londonu, pri čemu je vojvotkinja od Saseksa prvi put došla na tlo Britanije od takozvanog "megzita" kada je sa mužem "izbegla" u SAD. Taj događaj je pokrenuo lavinu dešavanja u porodici, od kojih se pojedini članovi još nisu oporavili, a kap koja je prelila čašu bio je intervju koji je poznati par dao čuvenoj novinarki Opri Vinfri. U njemu su, podsetimo, izneli brojne "prljavštine" o porodici i optužili je kako su živeli pod neviđenim pritiscima. 

Zbog svega toga, ali i događaja koji su usledili, prašina oko Harija i Megan se uvek podiže do neslućenih visina, pa je tako bilo i pre desetak dana kada su njih dvoje boravili u britanskoj prestonici. Zato, smatraju dobro upućeni izvori, ukoliko se ispostavi tačnim da je dvor tražio od vojvode i vojvotkinje od Saseksa da ne dolaze na jubilej, da bi to moglo da ima dalekosežne posledice na odnose u porodici.      

BONUS VIDEO:

Komentari (0)