Praznik bez voljenog

DIRLJIVA PORUKA: Kraljica Elizabeta prvi put proslavila Božić bez princa Filipa (VIDEO)

Kraljica je naglasila u govoru da je tokom praznika osetila prisustvo njenog preminulog supruga

26.12.2021 15:36

DIRLJIVA PORUKA: Kraljica Elizabeta prvi put proslavila Božić bez princa Filipa (VIDEO)
Printscreen/Youtube

Britanska kraljica Elizabeta II je Božić proslavila sa sinom, princom Čarlsom, i njegovom suprugom Kamilom u dvorcu Vindzor. Kao i svake godine, ona se obratila javnosti, a ove godine je njena poruka posebno bila dirljiva i puna emocija jer prvi put Božić proslavlja bez supruga, princa Filipa, prenosi BBC.

- Božić može biti težak za one koji su izgubili nekog voljenog. Ove godine sam posebno shvatila zašto, rekla je kraljica i dodala da je osećala tokom praznika prisustvo njenog „voljenog“.

Kraljica je tokom govora sedela za stolom na kojem je mogla da se vidi njena fotografija sa princom Filipom koji je ove godine preminuo a sa kojim je britanska kraljica bila u braku 73 godine. Fotografija je napravljena 2007. godine kada je kraljevski par obeležavao dijamantsku svadbu. Kraljica je tokom govora na haljini imala safirni broš koji je nosila tokom medenog meseca 1947. godine.

Kraljica Elizabeta II se preko televizije obraća javnosti od 1957. godine. Pre toga su se njene reči, povodom Božića, od 1932. godine prenosile preko radija.

Ove godine kraljica je posebno govorila o porodičnim vrednostima i posebno je odala počast princu Čarlsu i princu Vilijamu zbog njihovog zalaganja u rešavanju klimatskih promena.

Elizabeta II u svom govoru nije direktno pomenula princa Harija niti Megan Markl ali je spomenula svojih četvoro praunučića koji su se rodili ove godine, među kojima je i Harijeva ćerka Lilibet.

 

https://youtu.be/T3ACe_3eKnw

 

Komentari (0)