SVE MI BOJE LEPO STOJE!

KRALJICA U BOJAMA DUGE: Ljubav Elizabete II prema upadljivom koloritu!

Ako ste ikada gledali neki od javnih nastupa britanske kraljice Elizabete II, primetili ste da ova dama i u svojim poznim godinama ne odustaje od drečavih boja, a portal Srećna Republika vam otkriva i zašto.

22.12.2021 18:24

KRALJICA U BOJAMA DUGE: Ljubav Elizabete II prema upadljivom koloritu!
Tanjug/AP

"Moraju da me vide da bi verovali u mene", to su reči kraljice Elizabete II i ona im ostaje dosledna čak i sada kada je ušla u devedesetušestu godinu života.

Svako ko je ikada video, bilo uživo ili na televiziji, zna da ova dama voli boje. I to ne bilo kakve boje, već one upadljive i prepoznatljive. I to nije samo stvar ličnog ukusa, već i vladarkine bezbednosti.

Naime, sve te jarke boje imaju svoji svrhu, a to je da kraljičino prisustvo, koja god prilika da je u pitanju, bude upadljivo u masi, te da je niko na javnom nastupu ne bi mogao izgubiti iz vida.

Ako ste ikada zapazili odevne kombinacije za koje se odlučuje ova dama, znate sigurno da njen stil podrazumeva da će svoj veseli autfit oplemeniti ekstravagantnim šeširom, obično u istoj boji.

Ispostavilo se da i sam šešir ima svrhu, a to je da kraljica bude lako uočljiva kada je okružena većim brojem osoba i prepoznatljiva u moru ljudi.

Što se tiče boja koje kraljica nikada na sebe ne bi obukla, tu se naročito izdvaja jedna boja i u pitanju je bež. Pored nje, kraljica nikad ne nosi ni crno, osim ako nije u pitanju tužna prilika ili velika žalost.

Ono što verovatno niste znali je da ova moćna dama vešto koristi svoje aksesoare kao sredstvo komunukacije sa ljudima u njenom najbližem okruženju.

Naime, Elizabeta II stalno u rukama nosi malu crnu torbicu. Kraljica ima 200 komada male crne Launer torbe, koja uglavnom služi za slanje tajnih poruka kraljičinoj sviti.

Po pričama, ako kraljica pomeri torbicu sa njenog propisanog mesta, sa leve na desnu ruku, dok priča sa nekim, njeni saradnici će znati da kraljica želi da se izvuče iz tog razgovora. Ukoliko tokom večere spusti torbu na sto, ljudi iz njenog okruženja odmah znaju da kraljica želi da se od gostiju oprosti u narednih pet minuta.

A vi obratite pažnju na mini modnu reviju kraljice i recite nam u komentarima koja joj boja po vama najlepše pristaje.

Komentari (0)