Plemićki plan obedovanja

OTKRIVENA TAJNA KRALJICE ELIZABETE: Ovo je njena ishrana za duugovečnost

Kuvari britanske kraljice otkrili šta kraljica voli da jede i u kakvoj hrani uživa, ali i koje voće jede pomoću pribora.

15.12.2021 18:26

OTKRIVENA TAJNA KRALJICE ELIZABETE: Ovo je njena ishrana za duugovečnost
Ap photo

Kraljica Elizabeta II, iako ima 95 godina, i dalje izgleda besprekorno. Možda se tajna njene dugovečnosti krije iza njene ishrane koja je godinama već ista. Kraljičini kuvari su otkrili kakva je njena dnevna rutina.

Britanska kraljica se budi oko 7 ujutru i prvo popije čaj sa mlekom, bez šećera. Uz čaj, pojede nekoliko kolačića. 

Doručkuje oko 9 sati i gotovo uvek jede žitarice sa jogurtom i tost sa mermeladom. Ponekad pojede kajganu sa dimljenim lososom i tartufima.

SKUPOCENA KOLEKCIJA TANJIRA

Kraljica Elizabeta ne jede iz običnih tanjira već ima specijalnu kolekciju napravljenu samo za nju.

- Ona ima mramorni tanjir sa tri zlatna konja. Pribor i tanjiri su joj ukrašeni dijamantima, rubinima, safirima i dragim kamenjem. Pre 30 godina je taj pribor vredeo 500 hiljada funti, rekao je njen bivši kuvar za britanske medije.

Pre ručka, kraljica popije džin sa kriškom limuna i puno leda. Obično ruča oko 13 sati a na meniju je uvek riba s puno povrća. U posebnim prilikama, jede jagnjeća rebarca a za dezert uzima jagode sa šlagom. Elizabeta II izbegava sve što sadrži skrob: pirinač, krompir i testeninu.

Kraljica ima posebno pravilo za jedenje banana: uvek ih jede uz pomoć viljuške i noža.

Uz popodnevni čaj, britanska kraljica pojede nekoliko kolačića i sendvič sa džemom. Kuvari, pre nego što joj posluže sendvič, moraju da odstrane koricu sa hleba.

Za večeru, Elizabeta II jede meso, i to pečenije, i pije martini. Za desert pojede jagode ili breskve koje rastu na imanju dvorca Vindzor, a voli i tamnu čokoladu. Nakon večere, kraljica slaže puzle i pije šampanjac, prenosi azra.ba.

Komentari (0)