Tetka Saveta

ŽELJA ZA SLATKIŠIMA BILA JE JAČA OD SVEGA: Htela je da napravi karamele, a onda je usledila eksplozija u kuhinji (VIDEO)

Bio je dovoljan trenutak nepažnje pa da napravi havariju.

26.10.2023 17:02

ŽELJA ZA SLATKIŠIMA BILA JE JAČA OD SVEGA: Htela je da napravi karamele, a onda je usledila eksplozija u kuhinji (VIDEO)
Tiktok/daltonflugga

Kupovina slatkiša u prodavnici je najpraktičnija posebno kad nemamo vremena. Međutim, mnoge žene vole da isprobavaju i eksperimentišu u pravljenju slatkiša posebno kad ih mrzi da izlaze do prodavnice. Većina domaćica se određenih recepata za kolače, ali ima i onih koje vole da isprobavaju i eksperimentišu sa namirnicama iako često ne znaju kako će određeni sastojci reagovati u dodir sa toplotom, uljem ili nečim drugim.

shutterstock.com

Mnogim ženama je kuvanje pput terapije, međutim nepredviđene okolnosti nekada naprave probelm

Da je to znala pre nego što je pokušala da napravi karamele jedna tiktokerka verovatno ne bi ni pokušala da u kućnoj radinosti napravi ovaj slatkiš. Kako je priznala u snimku koji je objavila na Tik Toku kulinarstvo joj umalo nije došlo glave.

Umesto da napravi karamele imala je havariju u kuhinji nakon eksplozije koja joj je uništila zidove u kuhinjske elemente. Nije baš precizno objasnila šta se dogodilo ali pretpostavlja da je uzrok eksplozije kondenzovano slatko mleko koje je koriostila. 

Šteta koju je napravila je ogromna, a čeka je i temeljno čišćenje kuhinje. Usledili su brojni komentari na njen post ali i priznanje mnogih da su imali slične situacije u kuhinji.

- Zanima me gde si pogrešila jer kada sam ja to radila nekoliko puta nikada se ovako nešto nije desilo.

- Ovo se desilo mojoj mami kada je pravila karamele i samo je napustila kuću.

- Okej, ali da li si ti okej? Opekotine od šećera su sledeći nivo koji me brine.

@daltonflugga Ever tried to make carmel with sweetened condensed milk?#mistakeswheremade #madwife #mistake ♬ Oh No - Kreepa

- Sada je plafon sa karamel kokicama.

- Novi dizajn kuhinje je baš lep.

- Plakala bih od muke da mi se ovo dogodilo.

- Nuklearni kolač - bili su neki od komentara.

I dok je nekima ovo sve bilo beskrajno smešno drugi su komentarisali kako je kupovina nove kuće lakša za ovu Tiktokerku nego da kuhinju dovede u red. Mnogi su ženi zahvalili što je ovo podelila rekavši kako se neće usuditi da sami prave karamele kad je to već tako opasno.

Neke od domaćica su joj poručile da je trebalo da ostavi da se smesa dobro ohladi pre nego je sklonila poklopac jer je mleko bilo uzavrelo što je dovelo do prskanja na sve strane. Jedna korisnica mreže je priznala da su joj bile potrebne godione i krečenje kako bi se otarasila fleka koje su joj ostale od karamel smese. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)