Tetka Saveta

ZIDOVI SU VAM PRLJAVI I SIVI A NEMATE PARA ZA KREČENJE: Tanja predlaže da pomešate dva jeftina sastojka, biće čisti i beli kao novi (VIDEO)

Ako se uzmu u obzir cene koje traže majstori uštedećete više desetina hiljada dinara.

22.10.2023 16:00

ZIDOVI SU VAM PRLJAVI I SIVI A NEMATE PARA ZA KREČENJE: Tanja predlaže da pomešate dva jeftina sastojka, biće čisti i beli kao novi (VIDEO)
shutterstock.com

Krečenje je postalo izuzetno skupo za prosečnog Srbina, a majstori često bez imalo stida traže ogroman novac za svoj rad. Računica koju oni izvode nikome nije jasna, ali su cene manje - više iste.

Većina majstora, recimo u Beogradu, traži između 1 i 1,5 evra po metru kvadratnom samo za krečenje znači bez ikakvog gletovanja i slično. Ako tome dodate skidanje prethodne boje (1 evo po kvadratu) ili ne daj bože skidanje španskog zida ( 1,5 evra po kvadratu) krečenje će vas koštati duplo.

Ušteda para

Ako nemate para za krečenje, a zidovi u stanu su vam pljavi i posiveli rešenje je u dva sastojka iz kuhinje. Kako je na Tik Toku posavetovala Tanja stručnjak za čišćenje i posavetovala je svoje pratioce da se zidovi i plafon  mogu oprati sa samo dva sastojka. Rezultat je su potpuno čisti i beli zidovi kao da su upravo okrečeni.

Ona je na snimku, koji je imao 10 miliona pregleda, pokazala šta je potrebno za ovu smešu. Dovoljno je u posudi sipati sodu bikarbonu i sredstvo za dezinfekciju, dobro ga promešajte i sa ovim premažite zidove. Ona je koristila valjak za krečenje, samo vodite računa da dobro icedite valjak kako vam tečnost ne bi kapala okolo. Potom je valjkom jednostavno prelazila po zidovima. Rezultat je bio neverovatan a njeni zidovi izgledali su kao novi.

Za sodu bikarbonu i sredstvo za dezinfeskciju neće vam trebati više od nekoliko stotina dinara. Ako se uzmu u obzir cene krečenja uštedećete više desetina hiljada dinara. 

Usledili su brojni komentari na njen posto.

- Ovo je sjajan trik, već sam ga isprobala i zidovi su mi kao novi iako ih nisam krečila godinama.

- Imam pse koji su mi bukvalno uništili zidove i ako ovo radi bukvalno ćete me spasiti da ne moram da krečim. Ima te li neki predlog koje dezinfekciono sredstvo da koristim?

- Soda bikarbona je fantastična. Jestina avrlo efikasna. ja je u kući koristim bukvalno za sve od skidanja fleka sa odeće do čišćenja. Nisam iznenađenja da s njom mogu da se peru i zidovi.

- Zar ovo neće ošteti boju sa zidova?

- Neće, ja na ovaj način perem svoje zidove stalno. Ja ovaj trik koristim samo na belim zidovima i ne bih preporučila za one koji su u boji.

- Ja na ovaj način perem beli španski zid koji imam u dnevnoj sobi, izgleda kao nov a stavila sam ga davno - bili su samo neki od komentara na ovaj post. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)