Tetka Saveta

Iznenadićete se! 15 načina na koje možete da koristite VLAŽNE MARAMICE

Osim za čišćenje ruku, vlažne maramice mogu da posluže u najrazličitije svrhe, a neki od načina će vas potpuno iznenaditi

21.08.2022 09:00

Iznenadićete se! 15 načina na koje možete da koristite VLAŽNE MARAMICE
shutterstock.com

Vlažne maramice većina ljudi uvek ima pri ruci. Nosimo ih u torbama, automobilu, držimo u kupatilu. Najčešće služe da se obrišu ruke kad nismo u prilici da ih temeljno operemo vodom i sapunom.

Međutim, osim ovog uobičajenog načina upotrebe, vlažne maramice se mogu koristi u razne druge svrhe.

Srećna republika otkriva 15 načina za upotrebu vlažnih maramica. Neki će vas potpuno iznenaditi.

pexels.com

Uz pomoć vlažnih maramica možete da smirite naelektrisanu kosu ali i da napravite kovrdže

1. Za skidanje šminke

Vlažne maramice mogu da posluže za uklanjanje šminke sa lica posebno kad vam nestane losiona ili micelarne vode koju žene najčešće koriste za skidanje šminke. Ako imate maramice za bebe, još bolje, one su još nežnije za kožu i često su obložene mekanim filmom i dodatnim vitaminima.

2. Za smirivanje naelektrisane kose

Verovali ili ne, vlažna maramica može da vam pomogne da ukrotite nestašne i naelektrisane dlake koje vam štrče. Samo lagano s njima pređite preko kose i ona će se smiriti i spustiti. Pazite da ne preterate kako se kosa ne bi slepila.

3. Za čišćenje mrlja

Jedan od načina upotrebe vlažnih maramica je i čišćenje mrlja i to ne samo sa odeće već i sa nameštaja ili tepiha. Skoro da nema mrlje koju ove maramice neće očistiti.

4. Za brisanje prašine

Verovatno vam nikad nije palo na pamet da prašinu brišete uz pomoć vlažnih maramica. Ovaj način je vrlo efikasan, a prašina će se manje skupljati. Uz to ćete očistiti i fleke ukoliko ih i ima na nameštaju.

5. Za kovrdžanje kose

Sigurno nikad niste pokušali da napravite lokne uz pomoć vlažnih maramica. Dovoljno je da pramen kose obavijete oko maramice koju zavežete i ostavite tako preko noći. Neće vam smetati tokom spavanja jer su meke, a ujutru ćete imati prelepe lokne.

6. Za brisanje voštanih bojica

Roditelji koji imaju decu koja se često igraju voštanim bojicama znaju koliko je teško skinuti fleke koje one ostavljaju. Dovoljno je mrlju protrljati vlažnom maramicom i ona će nestati. Na ovaj način možete ukloniti čak i fleke od voštanih bojica sa zidova.

pexels.com

Vlažne maramice dobro dođu da na brzinu očistite cipele

7. Za čišćenje cipela

Vlažne maramice su savršene za brzinsko čišćenje cipela pri čemu neće ošteti kožu vaše obuće već će je učiniti sjajnijom.

8. Uklanja mrlje od dezodoransa

Lagano maramicom trljajte mrlju dok je ne očistite. Za upornije fleke od dezodoransa uprljano mesto očistite vlažnom maramicom, pa ubacite u mašinu za pranje veša.

9. Za čišćenje auta

Jedno pakovanje vlažnih maramica uvek je dobro imati pri ruci u automobilu. Dobro će vam doći da očistite instrument tablu ili volan vašeg auta. Odlične su i za čišćenje skorelog ptičjeg izmeta.

10. Za čišćenje stolova u restoranima

Ako imate malu decu ovaj trik će vam biti od velike pomoći jer želite da ih zaštitite od mogućih infekcija na mestima kao što su restorani i fast fudovi gde se okuplja veliki broj ljudi. Zaposleni često ne stižu da posle svakog gosta prebrišu sto pa to možete učiniti vi vlažnom maramicom.

11. Za čišćenje veštačkog cveća

I ovo je jedan o načina upotrebe vlažnih maramica koji ljudima ne pada na pamet. Veštačko cveće je mesto gde se često skuplja prašina, a ove maramice vam mogu olakšati njihovo čišćenje na brzinu.

12. Za mrlje od boje

Ukoliko krečite zidove u svom domu neminovno je da će deo boje za krečenje kapljati na parket ili deo nameštaja koliko god da ste ih pre toga zaštitili. Dovoljno je da zaprljano mesto prebrišete vlažnom maramicom i sprečićete oštećenje parketa ili nameštaja.

Pixabay.com

Vlažne maramice će vam pomoći da brzo očistite svog ljubimca ali i da uklonite višak dlaka sa njihovog krzna

13. Za skupljanje dlaka s ljubimaca

Vlažne maramice su najjednostavniji i najefikasniji način da brzo očistite svog ljubimca i pokupite višak dlaka s njegovog krzna. Vlažnom  maramicom nežno pređete preko njegovog krzna i višak dlaka će ostati na maramici.

14. Za uklanjanje boje za kosu s lica

Prilikom farbanja kose kod kuće neminovno je da malo isprljate kozu čela ili uši. Farbu za kosu za čas ćete skinuti sa vlažnim maramicama.

15. Brisanje telefona

Vlažne maramice mogu da posluže i za brisanje prljavštine i prašine s mobilnog telefona, laptopa, tableta i ostale tehnike u vašem domu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)