Tetka Saveta

Stavila je vlažnu maramicu u veš mašinu! Ono što se dogodilo POTPUNO JOJ JE PROMENILO MIŠLJENJE O PRANJU!

Iako mnoge domaćice ne mogu da zamisle da veš peru bez deterdženta, mora se priznati da on, kakvog god da je kvaliteta, teško da može da ukloni sve nečistoće.

12.07.2022 12:00

Stavila je vlažnu maramicu u veš mašinu! Ono što se dogodilo POTPUNO JOJ JE PROMENILO MIŠLJENJE O PRANJU!
pexels.com

Veš mašina u proseku troši oko 3 sata na pranje odeće i mnogim domaćicama je znatno olakšala posao otkako je otkrivena. Iako ona samostalno obavlja svoju ulogu, činjenica je da joj na razne načine možemo pomoći da proces bude lakši i efikasniji, a potraga za dobrim deterdžentima i sredstvima je neprestana.

Znamo da svaka domaćica ne može da zamisli pranje veša bez deterdženta, omekšivača ili tableta za veš mašinu. Ali šta bi se desilo kada bismo vam rekli da i vlažna maramica ima svoju svrhu prilikom pranja u veš mašini? Verujemo da će mnoge iznenaditi ta informacija, međutim, verovali ili ne, ona može da ima posebno važnu ulogu kada je u pitanju pranje tamne odeće ili garderobe ljudi koji imaju kućnog ljubimca.

shutterstock.com

Vlažne maramice pored osnovne higijene, čine čuda i za odeću

Žene posebno imaju problem s dlakama i opadanjem kose svuda po kući, a one se često zadržavaju i na odeći. Činjenica je, međutim, da oni koji drže nekog kućnog ljubimca imaju mnogo više posla s tom problematikom. Kako bilo, ubacivanje jedne do 3 vlažne maramice u veš mašinu prilikom pranja, rešiće vam sve muke. Naime, zbog svog sastava one su idealni "pročišćivači" i  savršeno će sakupiti svu prljavštinu i dlake s odeće.

Treba svakako imati u vidu i stara pravola da u veš-mašinu ne treba satvljati smotanu odeću ili izvrnutu naopako. Takođe, potrebno je dobro je istresti pre nego što se ubaci u aparat kako bi efekat bio vidljiv. Često se dešava da domaćice tek tako samo ubace odeću očekujući da će vlažna maramica odraditi svoje u bilo kakvim uslovima. Dakle, osim toga što što ćete olakšati posao veš-mašini, uštedećete i vreme, jer ćete prilikom vađenja oprane odeće imati manje posla.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)