Tetka Saveta

NIKAKO ne koristite omekšivač TOKOM LETA! Evo i zašto!

Ukoliko ste dosad koristili omekšivač prilikom svakog pranja veša, odmah prestanite budući da su aktulene izuzetno visoke tempearure, tvrde stručnjaci.

04.07.2022 17:00

NIKAKO ne koristite omekšivač TOKOM LETA! Evo i zašto!
shutterstock.com

Mnogi od nas ne samo što koriste omekšivač tokom pranja veša, već čak imaju i omiljene mirise, pa redovno menjaju kako note, tako i proizvođače ne bi li im odeća ostavljala trag gde god se pojave. Takođe, mnogi ne mogu da zamisle da uopšte operu veš samo deterdžentom, čvrsto verujući da će on biti "korav" i da će se tako brže habati. Međutim, savet stručnjaka jeste da omekšivač ne koristite tokom letnjih meseci, a evo i zašto.

- Omekšivač za veš sprečava da materijal upije vlagu, pa vaša pidžama ili majica u kojoj spavate kada je vruće ne mogu da upiju znoj. Jeste li primetili da se ujutru tokom leta budite mokri? To nije samo zato što je pretoplo. Iz tog razloga savet je da izbegavate omekšivač kada perete pidžame i posteljinu tokom visokih temperatura. Tačno je da će lepše da miriše sve ukoliko ga koristite, međutim, i dalje je veća šteta nego korist - rekao je stručnjak za pranje veša Dejan Dimitrov, a preneo the Sun.

shutterstock.com

Dovoljan je samo deterdžent leti

Savet je da za posteljinu i pidžame izaberete deterdžent za osetljivu kožu. Njime ćete izbeći iritacije, a najbolje bi bilo da nema ni jakog mirisa.

Takože, mnogi se odlučuju da daju veći novac kako bi kupili svilenu posteljinu, pretpostavljaju da je na takvom materijalu bolje spavati kada su visoke temperature. 

Pixabay

Pamuk je najbolji materijal za posteljinu

 - Svila je najgori materijal za leto i takve pidžame i posteljine čuvajte za zimu. Ona je odlična za one alergične na perje i grinje, ali ne upija vlagu opšte. Sačuvajte je u tom slučaju za hladnije dane - savetuje Dimitrov.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)