Odrasli

Budite se umorniji nego što ležete? Ovaj napitak će vas SPASTI!

Bićete iznenađeni koliko jedna jednostavna kombinacija namirnica, koje sigurno imate u kući, može da vam pomogne da se od ranog jutra osećate mnogo bolje.

28.06.2022 09:00

Budite se umorniji nego što ležete? Ovaj napitak će vas SPASTI!
shutterstock.com

Koliko puta vam se desilo da se ujutru probudite umorniji nego kada legnete da spavate? Rešenje za takvo stanje je, verovali ili ne, nadohvat ruke, a pritom ga i mnogi nutricionisti savetuju, tvrdeći da je ono izuzetno dragoceno za čitav organizam.

Reč je o napitku koji se pravi tako što se u čašu tople vode iscedi pola limuna. Njime se može sniziti krvni pritisak i dodatno hidrirati organizam, a uz to se i energija podiže bukvalno u trenu.

- Svesni smo mnogih prednosti ispijanja vode, ali biće još zdravije ako joj dodate malo limuna. Voda ujutru hidrira organizam i snižava krvni pritisak, a ako vam nedostaje energije, popijte šolju tople vode sa pola isceđenog limuna. Pored vode, nivo energije možete podići pravilnom negom pre spavanja. Tako neka prođe najmanje tri sata između vašeg poslednjeg obroka i odlaska u krevet. Na taj način će vaše telo pre spavanja u potpunosti svariti hranu. Ako pokušate da zaspite sat ili dva nakon obroka nećete se dobro odmoriti jer varenje remeti miran san - objašnjava nutricionistkinja Aislin Kembridž.

Pixabay

Naoružajte se energijom odmah posle buđenja i to pomoću vode i limuna

Druga stvar na koju upozoravaju nutricionisti, a koja i te kako crpi energiju, jesu veštački zaslađivači. Oni, prema njihovom mišljenju, mogu da budu po zdravlje gori od prirodnih šećera."

- Neki misle da je sve što piše da je "bez šećera" zdravija i bolja opcija, a zapravo je gora. Takozvani "dijetalni" napici sadrže sastojak koji se zove aspartam, a koji naše telo ne ume da preradi. On zato negativno utiče na creva. On je daleko štetniji od normalnog šećera - objasnila je Kembridževa za Miror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)