Tetka Saveta

Uklonite etikete sa flaša i tegli brzo, jednostavno i besplatno! Sve što vam treba je OVAJ NIKAD JEDNOSTAVNIJI TRIK!

Odsad ćete imati savršene posude za druge namirnice koje više neće biti umazane lepkom i nalepnicama.

09.07.2022 21:10

Uklonite etikete sa flaša i tegli brzo, jednostavno i besplatno! Sve što vam treba je OVAJ NIKAD JEDNOSTAVNIJI TRIK!
shutterstock.com

Koliko puta vam se dogodilo da želite da zadržite lepu teglu ili flašu i da je iskoristite za nešto drugo, međutim, skidanje etikete sa nje je prava muka. Nakon trljanja sunđerom za sudove i potapanja u vodi još i uspete malo da je "obrišete", ali ostaje teži deo posla  - skidanje debelog sloja lepka.

Srećna republika vam otkriva brz, jednostavan i potpuno besplatan trik kako da to učinite najefikasnije i najbrže. 

Pixabay.com

Očišćenje tegle može iskoristiti za džem i zimnicu

Kako se skida?

Sve što vam je potrebno već imate u svojoj kući. Naime, potrebna vam je veća, dublja šerpa ili lonac u koju ćete naliti vodu i nekoliko kapi deterdžeta za sudove. U šerpi rasporedite tegle i flaše i vodite računa da etiketa bude u potpunosti u vodi.

Malo prokuvajte flaše i tegle i, gle čuda, dosadne nalepnice će same otpadati. Ukoliko su zalepljene baš jakim lepkom možda je potrebno da joj malo pripomognete i u tom slučaju ivicu nalepnice jednostavno povucite pincetom ili kuhinjskim klještima. Naravno, vodite računa da voda u loncu vri, pa budite pažljivi da se ne opečete.

Pixabay.com

Soda bikarbona je nezamenljiva i potrebna u svakoj kuhinji

Ništa bez sode bikarbone

Nakon što oprezno izvadite tegle ili flaše iz vruće vode dok su još tople istrljajte sodom bikarbonom delove stakla na kojima se još nalazi lepak sve dok se u potpunosti ne očisti. I to je to!

Sada imate lepe staklene posude, bez ružnih nalepnica, koje možete iskoristiti za čuvanje začina, zimnicu ili ih jednostavno iskoristite za dekoraciju. Mogućnosti su praktično neograničene, sve zavisi od vaše mašte.   

Komentari (0)