Tetka Saveta

OTERAJTE MRAVE SREDSTVOM KOJE SVI IMAMO U KUĆI! Nisu ni so, ni soda bikarbona, bićete oduševljeni, više se neće vraćati!

S dolaskom lepog vremena ovi nezgodni insekti baš mogu da izazovu probleme, zato je jedan savet zlata vredan.

06.05.2022 14:00

OTERAJTE MRAVE SREDSTVOM KOJE SVI IMAMO U KUĆI! Nisu ni so, ni soda bikarbona, bićete oduševljeni, više se neće vraćati!
shutterstock.com

Iako mislite da ste generalnim čišćenjem stana sve završili i da se u njemu dugo neće pojaviti ni paučina, treba da znate da insekti vrebaju u svakom trenutku, posebno s dolaskom lepog vremena, pa svakog momenta kada otvorite prozor ili terasna vrata, dolazi do potencijalne opasnosti da u vaš dom "uleti" neka dosada. Ukoliko ne živite u prirodi, već ste u gradskom području, sigurno vas svakodnevno opsedaju insekti poput mrava, komaraca i muva.

Mravi su, pored pčela, simbol za vrednoću i rad i svako voli to poređenje, ali kada je reč o vašem domu niko ih ne želi u blizini. Oni umeju nekada da budu uporni i da se pojave svuda, pa čak i na najneobičnijim mestima, a najgora stvar koja vam se može desiti jeste da ih u velikom broju zateknete na nekoj namirnici u kuhinji. Ukoliko u kući u datom trenutku nemate sredstvo koje će ih rasterati, donosimo vam rešenje koje će vas oduševiti. 

Sofi Hinčlajf, poznatija kao gospođa Hinč, s mnogobrojnim pratiocima redovno deli savete za čišćenje i uređivanje doma, a jedan od poslednjih je upravo taj kako se rešiti upornih neželjenih "gostiju".      

shutterstock.com

Puder je navodno najefikasnije sredstvo da se rešite mrava

Ona je na svojoj grupi na Fejsbuku istakla da je sve što je potrebno u toj situaciji jeste, verovali ili ne, sredstvo koje skoro svaka kuća ima u svom ormariću u kupatilu. Radi se o puderu u prahu ili popularnije rečeno, talk puderu. Da, dobro ste pročitali, u pitanju je sredstvo koje se koristi za eliminaciju svraba i iritacije kod dece.

- Puder posipam na mestima gde mravi ulaze u stan - istakla je Hinčova i dodala kako je već godina mirna jer je mravi ne opsedaju.

I drugi su to potvrdili kao sjajno rešenje za teranje insekata, navodeći kako je najbolje puder posuti na ulaznim vratima i na oknima prozora jer je najveća verovatnoća da će se baš na tim mestima ušunjati u vaš dom. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)