Tetka Saveta

IMATE ŽUTE FLEKE NA JASTUKU I DUŠEKU? Evo kako su nastale i kako da ih se jednim jednostavnim trikom rešite zauvek!

Sigurno vas nerviraju nečistoće na vašem krevetu, za koje vam nije jasno ni kako su tačno nastale, zbog čega vam otkrivamo trik kako da ih se rešite na najjednostavniji način.

04.05.2022 14:00

IMATE ŽUTE FLEKE NA JASTUKU I DUŠEKU? Evo kako su nastale i kako da ih se jednim jednostavnim trikom rešite zauvek!
unsplash.com

Svaka domaćica zna koliko je uredan dom, kao i čista posteljina i nameštaj, čine srećnom, dok pojava određenih fleka na njima ume da bude baš frustrirajuća i poražavajuća. Iako se sve žene trude da održavaju čistim jastuke i dušeke, dešava se da nas iznenade pojedine fleke za koje ne znamo ni kako su se tačno stvorile. Upravo su zato stručnjaci za čišćenje, Lajfhaker, otkrili šta može biti uzrok njihovog nastanka i kako da ih se rešite na najjednostavniji način.

Oni tvrde da se mrlje javljaju kao posledica znoja. Naime, svi se tokom noći znojimo i kada vlaga prodre kroz jastučnicu do jastuka, na njemu ostavlja žute tragove. Znoj međutim, nije jedini razlog formiranja fleka. Kako tvrde stručnjaci, to može biti i mokra ili masna kosa, kao i šminka koja nekako može da se nađe na posteljini.   

unsplash.com

Jastuci zadržavaju znoj i šminku sa naše kože

Zato je važno, savetuju eksperti, ne ostavljati da mrlje dugo stoje na jastuku i da se barem dvaput godišnje peru kako bi se osvežili. Takođe, navodi se i da je odličan alat za uklanjanje fleka sa dušeka i jastuka kombinacija vode i sode bikarbone.  

- Žute mrlje možete otkloniti i sprejem za uklanjanje nečistoća kupljenim u prodavnici ili jednostavno pastom koju ćete napraviti od sode bikarbone i vode. Njome se mogu tretirati zaprljana mesta - navode stručnjaci. 

Ipak, oni savetuju da je najadekvatnije rešenje za sprečavanje pojave mrlja, postavljanje vodootpornog štitnika na jastučnicu kako bi se sprečilo prodiranje različitih materija ka jastuku.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)