Tetka Saveta

STAVIO JE DRVENU VARJAČU U ČAŠU VODE I ZAPREPASTIO SE! Ono što se dogodilo je zgrozilo sve redom! (VIDEO)

Čuveni australijski kuvar Mat Preston prikazao je na TikToku trik kojim se svaka domaćica može uveriti koliko su joj u kuhinji čisti rekviziti od drveta.

04.07.2022 12:00

STAVIO JE DRVENU VARJAČU U ČAŠU VODE I ZAPREPASTIO SE! Ono što se dogodilo je zgrozilo sve redom! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Svako od nas prilikom pripreme hrane svakodnevno koristi varjače, pri čemu mnogi smatraju da su ti drveni rekviziti mnogo zdraviji od plastičnih. Oni se nakon upotrebe operu, najčešće ručno, pri čemu ljudi nemaju pojma koliko prljavštine se zapravo i dalje zadrži na tom drvetu.

Osim toga, drvene varjače se teško suše, pa i samim tim postaju leglo bakterija.

Pixabay.com

Drvene varjače upijaju ostatke hrane i mirise, pa se teško čiste

Poznati australijski kuvar Met Preston, kome su varjače osnovno sredstvo za rad, podelio je sa svojim pratiocima mali trik za koji vam je potrebna samo varjača i vrela voda. On smatra da je to najbolji način da se varjača očisti nakon upotrebe. Međutim, nakon što potopite varjaču u vrelu vodu vrlo brzo ćete videti koliko ona postaje prljava, a sami rekviziti izrazito neprijatnog mirisa.

Prema savetu čuvenog kuvara dovoljno je da varjača u vodi ostane oko 20 minuta.

 

 

Nakon tog testa, mnogi koji su ga isprobali ostali su šokirani jer nisu mogli da veruju da se tolika količina prljavštine nalazila na njihovim sredstvima za kuvanje. Usledio je niz komentara sa zgroženim reakcijama. Pojedinci su priznali da im je pripala i muka kada su videli šta je "sve izlazilo iz varjače". 

Kuvar Preston zato savetuje da se umesto drvenih koriste silikonske varjače koje su otporne na toplotu. One se lakše peru i ne upijaju mirise i ostatke hrane kao drvene.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)