Kada uprži napolju, jedino pravo osveženje tokom leta su salate sa povrćem. Stavite paradajz, luk i krastavac, i već imate osnovu za svaki obrok, a u skladu sa svojim željama, možete dodati još sastojaka. Međutim, poznata poljska kuvarica Magdalena Gesler tvrdi da crni luk treba izbegavati jer kvari ukus salate, a u nastavku saznajte na koji način.
Za većinu Srba, koji bez luka ne mogu da zamisle ne samo salate, već i brojne obroke, ova izjava zvuči kao svetogrđe.
Magdalena već dugi niz godina savetuje šta, kako i kada treba da radite dok spremate hranu. Salata od povrća vam se čini banalnim receptom koji "ne može da se pokvari", ali izgleda da niste u pravu.
Kuvarica je pre izvesnog vremena predstavila svoj omiljeni recept za salatu od povrća.

shutterstock.com/vivooo
Sastoji se od kuvanog krompira, šargarepe, kiselih krastavaca, zelenog graška i, naravno, tvrdo kuvanih jaja. Tajna je da salatu ostavite u frižideru preko noći kako bi se ukusi sjedinili.
Da li postoji nešto što nikada ne treba da dodajte u salatu? Verovali ili ne, Magdalena tvrdi da je to crni luk.
- Procesi koji se odvijaju u fermentacionom luku dovode do toga da luk neprijatno miriše, i on može skroz da pokvari ukus salate - izjavila je Magdalena Gesler i sigurno iznenadila sve ljubitelje ovog povrća.
Sasvim očekivano, njena izjava je izazvala mnogo različitih komentara. Jedni se ne slažu sa njenim mišljem, i smatraju da je luk ključni deo svake letnje salate, dok drugi tvrde da je Magdalena u pravu, i da je crni luk zaista krivac za lošiji ukus salate, kao i da se nakon konzumiranja istog neprijatno oseća iz usta.
Komentari (0)