Vežbanje

Do SAVRŠENE figure za samo 7 minuta! Saveti najpoznatije britanske FITNES instruktorke!

U pitanju je program od 7 minuta vežbanja kod kuće, a prilagođene su ženama bez obzira na njihovu građu, kondiciju ili godine

28.07.2022 13:00

Do SAVRŠENE figure za samo 7 minuta! Saveti najpoznatije britanske FITNES instruktorke!
Printscreen Youtube/ Lucy Wyndham-Read

Vežbanje i odlazak u teretanu za mnoge žene je nemoguća misija. Žongliranje između poslovnih obaveza, porodice i dece ne ostavlja im vremena da se bave sobom i sopstvenim izgledom.

Kako ističu lekari, vežbanje je neophodno ne samo zbog vitke linije već prvenstveno zbog zdravlja. U želji da pomogne milionima žena koje nemaju vremena za bavljenje sportom najpoznatija britanska fitnes instruktorka  Lusi Vindam - Rid (51) osmislila je program od samo 7 minuta koji garantuje uspeh.

Sama Lusi koja je zakoračila u 6 deceniju života izgleda upola mlađe zahvaljujući redovnom vežbanju, a na društvenim mrežama je prate milioni ljudi.

Prema njenim rečima, ove vežbe se mogu raditi kod kuće, a prilagođene su ženama bez obzira na njihovu građu, kondiciju ili godine.

Srećna republika donosi vežbe Lusi Vindam-Rid od 7 minuta koje će poboljšati vaš izgled i zdravlje. Rezultati će se videti već posle 7 dana ukoliko svakodnevno budete vežbali po ovom programu.

1. Udarci nogom

Stanite sa razmaknutim stopalima u širini ramena, ispravljenih leđa, uvučenog stomaka i stisnute zadnjice. Podignite desnu nogu što je moguće više sve dok vrhovima prstiju ne udarite u dlan leve ruke koja je ispružena pravo. Vežbu naizmenično ponavljate sa levom i desnom nogom minut.

Ova vežba pomaže u eliminisanju sala sa stomaka, uspostavlja fleksibilnost tela i ravnotežu.

2. Za tanji struk

U stojećem stavu raširite noge u širini ramena sa blago savijenim stopalima i šakama na struku. Blago se povijte u levu stranu dok istovremeno podižete desnu ruku iznad glave praveći blagi luk. Vežbu ponovite i sa drugom rukom pri čemu morate voditi računa da vam leđa budu ispravljena. Vežbu radite naizmenično sa obe ruke 60 sekundi. Vežbanjem na ovaj način stanjićete struk i rešiti se viška kilograma i na stomaku.

 

3. Iskorak uz udarac

Sa stopalima u širini kukova desnu nogu zabacite iza leđa i savijte je pod uglom od 90 stepeni u odnosu na drugu. Dok ustajete, desnu nogu podignite što više možete kao da ćete da šutnete i vratite se u početnu poziciju. Leđa su ispravljena, a vežbu ponavljate 30 sekundi sa jednom i isto toliko vremena sa drugom nogom. Ova vežba je sjajna za noge ali i zadnjicu.

4. Klizanje

Klizanje na suvom je sjajna vežba koja zapravo imitira ponašanje tela klizača samo što vi to radite na suvom. Zamahnite desnom nogom iza sebe savijajući levu nogu dok izvlačite desnu ruku napred, a vraćate levu nazad. Zatim skočite da promenite stranu. Vežbu radite 60 sekundi.

5. Bočno premeštanje

Vežbu započinjete u polučučnju sa blago savijenim kolenima i razmakom nogu u širini kukova. Ruke su lagano skupljene na grudima. Držeći se što niže možete prebacite se sa desne na levu stranu uz istezanje bočne strane noge. Između svakog koraka spojite noge pre nego što se prebacite na drugu stranu. Vežbu radite minut naizmenično sa obe noge.

6. Naizmenični udarci

Zauzmite stav sa raširenim nogama u širini ramena, šake skupite u pesnice i ispružite ruke uz telo. Podignite najpre desnu ruku bez savijanja laktova i udarite u vazduh pri čemu podižete levo koleno što više možete. Sad ponovite vežbu sa drugom rukom i nogom. Naizmenično udarajte 60 sekundi.

7. Iskorak

U stojećem stavu sa nogama u širini kukova iskoračite desnim stopalom sa strane. Istovremeno bez savijanja ruku u laktovima podignite levu ruku što više iznad glave. Prilikom povratka na početnu poziciju vratite ruku uz telo. Isto ponovite i sa drugom nogom i rukom. Ovu vežbu naizmenično radite minut.

 

Obavezno zagrevanje i istezanje

Pre svakog vežbanja, kako napominje Lusi, obavezno je zagrevanje tela trčanjem u mestu 30 sekundi kako biste izbegli moguće povrede. Nakon vežbanja se dobro istegnite posebno ruke i noge.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)