Vežbanje

ČUDO NA INTERNETU: Da li verujete da su ovo majka i ćerka?

Deniz i Kejti Ostin zajedno su prošetale pistom u Majamiju, a vremešna bivša gimnastičarka je pokazala da i žene u poznim godinama mogu da izgledaju fantastično u bikinuju

23.07.2022 09:00

ČUDO NA INTERNETU: Da li verujete da su ovo majka i ćerka?
Printcereen Youtube/@ Zoutube kanal Deniz Ostin

Fitnes instruktorka Deniz Ostin (65) i njena ćerka Kejti (29) napravile su pravu pometnju na modnoj reviji kupaćih kostima koja je održana u Majamiju. Majka i ćerka prošetale su u kupaćem kostimu, a svi su ostali bez teksta kada su ugledali Deniz u bikinuju.

Iako je na pragu 8 decenije ona izgleda fantastično, pa mnogi misle da su ona i Kejti sestre, a ne majka i ćerka.

Printcereen Youtube/@ Zoutube kanal Deniz Ostin

Deniz i Kejti Ostin često zajedno snimaju vežbe za žene

Majka i ćerka na pisti

Deniz koja važi za jednu od najpopularnijih fitnes instruktorki u Americi važi za jednu od najlepših žena preko 50 godina i svoje tajne vežbanja i zdrave ishrane redovno deli na svom Jutjub kanalu.

- Bio je najneverovatniji osećaj prošetati modnom pistom u kupaćem kostimu sa mojom ćerkom. Čista radost koju smo zajedno podelile i koja će trajati ceo život. Ja sam zaista ponosna mama! Za mene bio je to neprocenjiv trenutak koji sam podelila sa svojim detetom – rekla je uzbuđena Deniz. Ona se pojavila na reviji kupaćih kostima čuvenog časopisa Sport ilustrejted koji je prvi put na pisti promovisao majku i ćerku.

- Želim žene, bez obzira na svoje godine, budu pune samopozdanja i da se dobro osećaju u svom telu. Nadam se da ću inspirisati i druge dame starije od 50 godina da vode računa o sebi i žive život punim plućima – poručila je Deniz.

Ništa manje uzbuđena nije bila ni njena ćerka Kejti jedna od 10 najboljih  američkih fitnes instruktora koje prate mladi na Instagramu.

-  Moja mama je moja inspiracija. Ona je moja najveća podrška, mentor i najbolja prijateljica – rekla je Kejti posle revije.

Saveti Deniz Ostin

Kejti Ostin je nekad bila vrhunska igračica Lakrosa, voditeljka emisija o fitnesu na koledžu, a danas je sertifikovani fitnes i zdravstveni trener. Stras prema sportu nasledila je od majke Deniz bivše gimnastičarke koja se proslavila devedesetih godina prošlog veka prodajom kaseta sa vežbama za oblikovanje tela.

Danas ima svoj Jutjub kanal gde često pokazuje vežbe zajedno sa ćerkom pokazujući svoju fantastičnu figuru iako je na pragu 8 decenije života.

- Možda ima dobru figuru ali ni ja nisam imuna variranje težine. Kao i većina žena mojih godina, koja je uz to i majka 2 ćerke, u jednom trenutku sam shvatila da mi se salo skuplja oko struka i butina. Moji raniji trikovi jednostavno više nisu pomagali i morala sam da pronađem drugo rešenje. Ceo život sam bila vitka i moram priznati da me je višak kilograma frustrirao, ali mi je bio dodatni motiv da se izborim sa ovim problemom – ispričala je jednom prilikom Deniz.

Pravilno držanje

Kao bivša gimnastičarka i fitnes instruktorka počela je da eksperimentiše sa vežbama sve dok nije pronašla najbolju kombinaciju ishrane i vežbanja.

- Nisam fanatik koji po ceo dan provodi u teretani. U stvari vežbam samo 30 minuta dnevno. Tajna je u tome da stalno menjate trening i vežbe da vam ne bude dosadno i da se telo ne navikne na jedan način vežbanja – rekla je Deniz.

 

 

Za žene u srednjim godinama ona preporučuje kombinaciju kardio treninga, vežbe za održavanje tonusa mišića i istezanje.

- Kardio trening kao što je trčanje ili brzo hodanje napolju ili na pokretnoj traci u teretani je najbolji način da se rešite viška kilograma i ubrzate metabolizam. Tonus mišića održavam podizanjem tegova, a svaki trening završavam istezanjem. Ovo je izuzetno važno zato što na taj način opuštate mišiće i dovodite kičmu u pravilan položaj. Držanje tela je važno za žene u srednjim ili poznim godinama jer na taj način „skidaju“ godine i izgledaju mršavije– poručila je svojim vršnjakinjama Deniz Ostin.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)