Vežbanje

NIKAD NE PRESTAJTE DA VEŽBATE: Trening vas podmlađuje, a problem nervoze nestaće ZAUVEK!

Trening pozitvino utiče na vaše telo, a evo kako!

26.10.2021 16:02

NIKAD NE PRESTAJTE DA VEŽBATE: Trening vas podmlađuje, a problem nervoze nestaće ZAUVEK!
Pixabay.com

Neki ljudi vole da vežbaju, dok neki drugi pak fizičku aktivnost doživljavaju kao "smaranje", ipak mnogi se slažu da je trening višestruko koristan. Mi smo se potrudili da vas podsetimo, ili upoznamo, na pozitivne posledice vežbanja.

Ljuti ste, idite na trening!

Negativne emocije umeju da nas opterete tako da ne možemo da razmišljamo ni o čemu drugom, zbog čega neretko dolazi do velikih blokada u našim životima. Nismo sposobni da razmišljamo, da radimo ili da se opusimo. Odlazak na trening mogao bi da nam olakša ovaj problem. Prilikom fizičke aktivnosti ispušta se hormon endorfin, koji je poznat kao hormon sreće. On nam omogućava da se nakon jakog treninga osećamo mnogo opuštenije i da budemo mnogo bolje raspoloženi i energičniji. 

Pixabay.com

Ako ste nervozni istrenirajte negativne emocije iz sebe

 

Ne možete više da učite, idite na trening!

Nakon dugog sedenja prilikom rada ili spremanja ispita, mnogi od nas osećaju fizičku bol u leđima, glavi, ali i drugim delovima tela, koji nas ometaju prilikom koncentracije i otežavaju nam da se fokusiramo na rad. Zato mnogi treneri preporučuju da ako osetite pad koncertacije, jednostavno počnete da vežbate.

Prilikom fizičke aktivnosti, srce brže kuca, te se krv pumpa širom tela dosta brže i mozak dobija više kiseonika, koji nam omogućava da lakše učimo i racioalnije razmišljamo.

Pixabay.com

Vežbanje vas podmlađuje

 

Koža je počela da vam se opušta, idite na trening!

Nužna posledica starenja je i opuštanje kože koje doprinosi da izgledate kao da imate dosta više godina nego što zaista imate. Sa druge strane, ako pogledate ljude koji se profesionalno bave sportom i koji su ceo svoj život podredili vežbanju, primetiće te da po pravilu uvek izgledaju dosta mlađe.

Naime,mehanizam podmlađivanja se dovodi u vezu sa povećanim prisustvom miokina, proteina koji proizvode mišići kada su napregnuti i koji jača međućelijske veze. Koenzim Q10 + Acetil-L-karnitin povećava elastičnost kože i usporava proces starenja.

 

Komentari (0)