Vežbanje

3 SUPERALTERNATIVE: Za žene koje ne vole da se znoje u teretani

Evo šta da radite ako ne volite preznojavanje u teretani i tuđe poglede dok vežbate

20.03.2022 16:30

3 SUPERALTERNATIVE: Za žene koje ne vole da se znoje u teretani
Pixabay

Biti u top formi ne znači nužno posećivati fitnes centre. Mnogima odlazak u teretanu predstavlja pravo opterećenje i ne tako zanimljivu aktivnost. Štaviše, za neke su treninzi u teretani dosadni.

Ne, ne govorimo o odsustvu želje da se vežba, već o tome da boravak gde i ostali vežbači mnoge žene ne smatraju baš privlačnim. Za neke od njih vežbanje u teretani, oprema koju treba pripremiti, zagrevanje predstavlja pravi proces, a da o preznojavanju koje bi da niko ne vidi-ne pričamo.  

Srećom za sve dame koje ne vole da se uhvate sprava u teretani i malo preznoje, postoje i alternative. Britanski trener za snagu i kondiciju Kejt Vepls ističe da je bitno pomerati telo i kretati se, čak i kada odustajemo od odlaska u teretanu.

Baštovanstvo

Mlađe žene će prevrnuti očima, iako i među njima ima sve više  njih koje se okreću ovoj aktivnosti ukoliko žive u kući ili van grada. Međutim ne treba zanemariti činjenicu da baštovanstvo predstavlja ne samo korisnu fizičku aktivnost koja će aktivirati vaše mišiće, već će vas opustiti i okupirati vaše misli.

Nemate trenera u blizini koji nadgleda proces vežbanja, a niti se znojite. Mnoge žene su potvrdile delotvornost rada u bašti, jer su svoju snagu i formu iz dana u dan povećavale i osećale se vitalnijima a istovremeno su bile povezane sa prirodom i udisale svež vazduh. Ovo je odlična alternativa za sve dame koje ne žele da posećuju fitnes centre, zauzete mame sa decom ili starije gospođe, kroz koju jačaju i fizičku spremu a istovremeno su produktivne.

shutterstock.com

Svež vazduh daje dodatnu energiju

Klizanje ili ples

Mnoge žene su nakon trčanja, dizanja tegova i rada celodnevnih vežbi odustale i rekle da to nije za njih. Umesto toga okrenule su se kreativnijim aktivnostima i odlučile se za nešto poput umetničkog klizanja ili časove tanga ili salsa plesa, piše Metro.co.uk. 

Žene u ovoj fizičkoj aktivnosti drže sav fokus na pravilno izvođenje pokreta, čime su im misli potpuno preusmerene sa svih dešavanja u životu. Ove aktivnosti takođe će vam dobro doći ne samo zbog toga što ćete biti u pokretu, već ćete se zabaviti i relaksirati uz zvukove muzike.

shutterstock.com

Ples aktivira telo i relaksira um

Vožnja rolera

Možda ste mislili da su roleri namenjeni za mlađu generaciju i da ste ih odavno prerasli, ali nije tajna da su oni sve više popularni naročito poslednjih godina i među starijom populacijom. Vožnja rolera može biti jako zabavna, naročito u društvu prijatelja. Ona će aktivirati donji deo tela, vaše gluteuse, tetive i kolena i bićete u formi bez mnogo preznojavanja.

shutterstock.com

Vožnja rolera u prirodi je odlična fizička aktivnost

Dakle, stvar je izbora ukoliko brinete o svom zdravlju i formi. Postoji više načina da izbegnete poglede drugih na vas dok vežbate u već dobro oznojenoj majici  i da na primer zamenite prisustvo trenera koji vas nadgleda sa rolerima ili motikom.

 

 

  

Komentari (0)